Gevonden! Positieve verhalen uit de eventsector #corona

Gevonden! Positieve verhalen uit de eventsector #corona

Vorige week riepen we op om positieve verhalen uit deze coronatijden te posten op onze site. Een oproep die duidelijk niet in dovemansoren viel. De verhalen stroomden binnen. En eerlijk? Wij krijgen hier een ongelofelijke energieboost van.


Dat onze sector ontzettend creatief is, dat wisten we eigenlijk al. Maar om al die nieuwe ideeën ook zo concreet te zien, dat doet toch wat met een mens. We zetten hier een selectie op een rijtje. Sommigen komen met oplossingen om onze economie weer op te starten, helpen de zorgverleners of bedenken volledig nieuwe concepten. Laat je inspireren!

 

Ook een positief verhaal delen met de eventplanner community? Zo ga je te werk. De posts van eventbedrijven volgen doe je vie je persoonlijke newsfeedThe Box Company
Teambuilding vanuit huis: Remote Teambuilding Experience!
The Box Company|07 April 2020

The Box Company introduceert: The Remote Teambuilding Experience! Vele mensen werken momenteel vanuit huis. Voorlopig dus weinig tot geen momenten voor een event, een teambuildingsactiviteit, of een borrel. Daarom heeft The Box Company speciaal voor in deze periode een unieke teambuildingsactiviteit ontwikkeld. Deze Remote Teambuilding Experience wordt gespeeld in teams van 5 personen. Iedere deelnemer werkt vanuit huis met het doel om zoveel mogelijk opdrachten te voltooien binnen 75 minuten!


Iedere deelnemer krijgt een envelop thuisgestuurd met allerlei vragenkaarten, puzzelstukken en attributen erin. Zo heeft iedereen één deel van het antwoord van alle opdrachten in zijn of haar envelop ...

Lees meer

Like Comment


Sylvester
Sylvester zet TV-skills in voor creatie virtuele events
Sylvester|07 May 2020

Terwijl de wijzen van het land broeden op exitstrategieën komen de creatieve TV, video- en eventproducers van Sylvester met een eigen strategie om mensen toch te kunnen samenbrengen in de uitdagende coronatijden, waarin physical distancing nog lang de norm zal zijn. Onder de noemer online & virtual communication experiences realiseren ze straffe online en virtueel samenkomsten.


Sylvester combineert al 20 jaar de ervaringen van video, tv en events. Het team van Geert Vanoverschelde zag het compleet digitaal gaan van de eventsector dan ook eerder als een uitdaging dan een hindernis. 

“Videocalls- en meetings zijn ondertussen het nieuwe normaal, dus die beginnen stilaan te vervelen. Bedrijven die ...

Lees meer

Like Comment


Novid nv
Outdoor schermen voor ziekenhuizen
Novid nv|03 May 2020

Dit weekend installeerden we opnieuw outdoor schermen in verschillende ziekenhuizen. We helpen zorgverleners patiënten te informeren en de patiëntenstroom veilig te laten verlopen. Foto’s van de AZ Rivierenland campussen.

Like Comment


Push To Talk
Live communication is de toekomst!
Push To Talk|11 May 2020

Communicatie- en evenementenbureau Push To Talk lanceert "Virtual Convention" als volwaardig alternatief voor een bedrijfsevenement.


Traditionele events zijn vandaag onmogelijk. Omwille van het algemeen belang zijn we tot fysieke afstand verplicht. Maar social distance is nergens voor nodig. “We moeten de sociale afstand juist verkleinen”, zegt Tom Bellens CEO van Push To Talk. Live Communicatie is de communicatie van de toekomst.


Live Communicatie is veel meer dan de belevenis op een evenement. Het gaat over ‘live’ ontmoetingen creëren tussen mensen. Het gaat over de inhoud, het verhaal. Welke angsten zijn er bij de medewerkers, wat is de visie ...

Lees meer

Like Comment


Auvicom
Aangepaste Coronacrisis persconferenties van de Vlaamse Overheid audiovisueel begeleid door Auvicom
Auvicom|27 April 2020

De coronacrisis vergt ook aanpassingen in onze aanpak - reeds jaren heeft Auvivom ervaring met streaming gecombineerd met creatieve beeldlay-outs - dank zij deze ervaring verzorgt Auvicom sedert begin April 2020 de persconferenties van de Vlaamse Overheid - zowel de video (live camerabeelden en de beelden van de doventolk samen met de presentaties) in een mooie en leesbare lay-out en de volledige klank captatie enerzijds en vervolgens de verdeling van een gecombineerd videobeeld en klankweergave naar alle vragende partijen (pers, livestream, recording, ...). De Vlaamse Overheid kan rekenen op een ervaren ploeg met professioneel materiaal om een mooi resultaat af ...

Lees meer

Like Comment


New Balls Please bvba
New Balls Please lanceert creatieve drive-in concepten! #blijfinuwauto
New Balls Please bvba|04 May 2020

Nu de exit strategie stilaan wordt opgestart, is het tijd dat bedrijven terug kunnen dromen. Dromen van heropstart, (economische) perspectief én het organiseren van unieke evenementen. Natuurlijk COVID-veilig, rekening houdend met alle geldende veiligheidsmaatregelen om bezoekers een optimale en creatieve beleving te bieden.


Mensen willen weer samen komen, entertainen, er op uittrekken, een leer- of inspiratiemoment beleven. Kortom, iets in de agenda om naar uit te kijken, een perspectief om opnieuw te kunnen dromen.


New Balls Please presenteert vandaag een originele formule waarbij dit alles mogelijk is: de DRIVE-IN CONCEPTEN


Onder de ludieke naam #BLIJF-IN-UW-AUTO kunnen ontelbaar veel unieke én veilige concepten worden uitgewerkt die een garantie zullen ...

Lees meer

Like Comment


LUX Group
LUX Digital Signage. Nu moeten we beter communiceren en elkaar helpen!
LUX Group|24 April 2020

Door de Corona tijden hebben heel veel bedrijven het zwaar, niet enkel onze sector maar ook de horeca, winkels, industriële bedrijven. Om een nieuwe start te maken gaan heel veel bedrijven adverteren, maar wat is de juiste manier van adverteren? De events starten binnenkort langzaam terug op, de feestjes, de foodtrucks, de beurshallen,... langzaam gaan ze wakker worden en met aangepaste maatregelen zullen we de toekomst ingaan. Wat Corona heeft gedaan en doet zullen we nooit vergeten en we zullen anders naar de toekomst kijken.


In tijden van dit, moeten we samen werken en samen sterk staan. LUX group heeft samen ...

Lees meer

Like Comment


KonseptS Events & Staycation Squad
Staycation Squad - Omdenken ten tijde van Corona
KonseptS Events & Staycation Squad|26 April 2020

Staycation Squad oftewel een all-in vakantie in je eigen woning. Een nieuwe dienstverlening van KonseptS Events.

Staycation Squad anticipeert op een creatieve manier op de coronaproblematiek en zorgt voor een zorgeloze en volwaardige vakantie. Staycation Squad geniet de steun van Toerisme Vlaanderen, Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir en UNIZO.


Gek of geniaal? Feit is dat we straks met zijn allen nood hebben aan ontspanning. Misschien kunnen, mogen en willen we straks naar het buitenland. Maar je kan ook gewoon kiezen om vakantie te nemen in eigen land. Staycation Squad biedt een origineel alternatief: een creatieve vakantie in je eigen woning volledig ...

Lees meer

Placeholder image
Like Comment


Brussels Expo
Brussels Expo wordt eerste Covid-safe beurslocatie ter wereld
Brussels Expo|27 April 2020

Brussels Expo gaat de coronacrisis met grof geschut te lijf door zijn 120.000m2 uit te rusten met een kiemdodend luchtzuiveringssysteem. Een wereldprimeur en een teken van hoop voor de eventsector.


Een uitzonderlijke crisis vraagt om uitzonderlijke middelen… Om het enorme economische gat te vullen dat decoronacrisis sloeg en de ruim 80.000personen die in de eventsector werken de kans te bieden zich weer in destrijd te gooien, pakt Brussels Expo uit met een opmerkelijk initiatief.


"Wij hebben besloten al onze ruimten uit te rusten met een nieuwe technologie die ziektekiemen kan doden", legt CEO van Brussels Expo Denis Delforge uit. "Met die beslissing gaan ...

Lees meer

Like Comment


Fast Forward
Fast Forward introduceert Digital meets Live
Fast Forward|23 April 2020

Het is al even geweten: de wereldwijde COVID-19-crisis zorgt voor een snelle evolutie die bijna alles naar online verschuift. Veel fijne initiatieven, al die e-drinks en videocalls. Toch missen we de offline wereld. We willen opnieuw echt connecteren met vrienden, collega’s en klanten op real-life events. 


De evenementensector vraagt zich af wanneer er terug events kunnen. Wat zal dan de regelgeving zijn? En wat zal de maximumcapaciteit zijn? Wanneer zullen we ons opnieuw op ons gemak voelen in een grote groep?


Deze tijden vragen om een creatieve aanpak! Een kolf naar de hand van Fast Forward, dus bedachten we een creatieve oplossing ...

Lees meer

Like Comment


CityCubes
Eerste Disinfect-containerunits van Belgische makelij worden ingezet
CityCubes|15 April 2020

Deze ochtend 10 april werd de eerste Disinfect-containerunit geplaatst voor de klanten van de Brusselse Carrefour aan het Jordaanplein/Place Jourdan in de Europese wijk, symbolisch in het zicht van de Europese beleidsvoerders. Het gaat om een uniek en 100% Belgisch low budget-concept met een zeer korte productiecyclus dat zowel direct inzetbaar is in de publieke risicobeheersing van corona-besmetting, als bij de afbouw van de lockdown.


Disinfect is de kersverse spin-off van CityCubes, het brand activation agency van Dieter Veulemans en Gil Dejonghe. Veulemans verenigde voor dit project de 4 grootste decor- en standenbouwers van België. Dankzij de gezamenlijke knowhow en de productiecapaciteit in België zelf, ...

Lees meer

Like Comment


Flanders Expo
Bezoek Flanders Expo vanuit uw kot
Flanders Expo|05 May 2020

Virtueel blijkt vandaag meer dan ooit the way to go. En dat zal zo nog wel een tijdje duren. Daarom brachten wij onze eventlocatie in Gent virtueel in kaart en dit zowel binnen als buiten.


Dankzij onze gloednieuwe Virtual Tour kan je veilig rondlopen op onze site en ontdek je snel en eenvoudig hoe alle verschillende ruimtes eruitzien. Bovendien kunnen organisatoren beter inschatten welke zaal geschikt is voor hun volgende evenement.


En nog een voordeel: je hebt geen last van openingstijden. Je kan op elk moment van de dag op bezoek komen.


Kijk rond in 360° via https://youreka-virtualtours.be/tours/easyfairs_flandersexpo/

Placeholder image
Like Comment


MaisonRouge
MaisonRouge wil personeel coronaproof inzetten op toekomstige evenementen
MaisonRouge|27 April 2020

Hoewel momenteel alle evenementen stil liggen, kijken we bij MaisonRouge al verder naar events tijdens en na de verschillende exitfases. Ook nu blijven we bezig: we ondersteunen met personeel in sectoren waar extra personeel nodig is en we denken na over de uitdagingen in evenementen in de toekomst. Het is nog heel onduidelijk, wanneer wat exact terug toegelaten zal zijn, maar we willen voorbereid zijn eens het zover is.


Daarom staan we nu al in contact met meerdere leveranciers voor veiligheidsmateriaal. Er zullen zeker extra voorwaarden zijn omtrent social distancing en bescherming tijdens bijeenkomsten met een klein (en in de toekomst ...

Lees meer

Like Comment


The Event Pilots
The Event Pilots lanceren een eigen 'staycation' concept
The Event Pilots|05 May 2020

2020 heeft ons allen verrast. Het Covid-19 virus heeft ons huisarrest gegeven en het ziet er naar uit dat ‘ons kot’ nog even the place to be zal zijn.

 

Daarom lanceren The Event Pilots een nieuw initiatief. We vliegen de wereld rond en brengen elke maand een nieuwe bestemming rechtstreeks naar jou.

 

Deze maand verwelkomen we je in Cuba, het land van de salsa, rum, sigaren en oldtimers.  Ga nu naar onze nieuwe blog pagina en ontdek er de Destination Cuba flight post met verrassende filmpjes, heerlijke recepten, een leuke quiz en nog zo veel meer.


Ga naar de blog ...

Lees meer

Like Comment


Very Food Catering
Cateraar Very Food steekt de handen uit de mouwen in supermarkt!
Very Food Catering|27 April 2020

Cateraar Very Food steekt de handen uit de mouwen in supermarkt


Niki Claes: “Toen op 18 maart de wetgeving nog verstrengd werd na de lockdown light hebben we moeten beslissen om Very Food Catering te sluiten en geen afhaalmaaltijden te doen. We hebben beslist om onze geplande verbouwing en uitbreiding van de keuken te vervroegen, wat ervoor zorgt dat de werken in de laatste fase zijn.”


In tussentijd helpen zaakvoerders van Very Food Niki en Bart in de AD Delhaize Terlinden in Aalst. Ze helpen er de rekken te vullen. Niki: “Bart heeft een aantal jaren als gerant gewerkt en heeft dus ...

Lees meer

Like Comment


Event Idee
Verbondenheid in virtuele tijden
Event Idee|27 April 2020

Een teambuilding met de collega’s of een vrijgezellenparty met de vriendinnen… allemaal vanuit hun eigen kot… Dat zijn enkele van de mogelijkheden die wij jou kunnen aanbieden in deze periode waarin persoonlijk contact enkel via virtuele evenementen mogelijk is. 

Elk evenement wordt voor jou op maat uitgewerkt met uitgelezen details zodat jouw exclusieve boodschap duidelijk wordt overgebracht aan het juiste doelpubliek.  

Wij nemen de totale organisatie voor onze rekening zodat jij samen met de vrienden / collega’s / klanten / prospecten kan genieten van een zorgeloos evenement. 

Voor bedrijven garanderen wij een return on investment en een prachtige herinnering voor de geschiedenis van je bedrijf. 

Voor privé aangelegenheden schrijven wij samen met jou onvergetelijke geschiedenis, een feest ...

Lees meer

Like Comment


way2events
Way2staysafe : In need of mouth masks, hand sanitizer, gloves and plexi walls? Discover here your coronaproof reboot!
way2events|29 April 2020

Coronaproof aan het werk met way2staysafe! Sinds de uitbraak van het coronavirus volgen we de situatie op de voet. Het was dan ook een logische stap om een professioneel team van experts samen te stellen. Way2staysafe is een samensmelting van een team aan ervaren organisers ( way2events) die van aanpak weten en een team van experts in coronapreventie. Samen biedt dit team aan professionals efficiënte maatregelen, doeltreffende controles van hygiëne op de werk- of schoolvloer en garantie van de kwaliteitssystemen. Voor een vlekkeloze heropstart van uw bedrijf, winkel, productieruimte, school, kantoor of praktijk.


Onze coronaproof aanpak?Way2staysafe biedt een allround oplossing gebaseerd ...

Lees meer

Like Comment


midnightcoffee bvba
Gathering people & catching smiles will always be our mission...
midnightcoffee bvba|29 April 2020

Kippenvel is onze startmotor. Als full service organisatie kantoor voor evenementen, team building en incentive reizen is het samenbrengen van mensen onze core business. Door de huidige COVID-19 crisis is dit nu even niet mogelijk. We begrijpen dat dit voorlopig fysiek niet kan maar geloven dat de nood voor sociale interactie diep in onze menselijke genen verpakt zit. We blijven bruisen van ideeën en creativiteit.


En ja, we weten het… het is voor iedereen 'a punch in the face'. Met dit filmpje willen we onze klanten en partners virtueel ontzettend hard bedanken voor het eerder getoonde vertrouwen. (Er wordt gezegd…)

Respect moet je verdienen. Eerlijkheid wordt gewaardeerd. Vertrouwen wordt gewonnen. Loyaliteit wordt teruggegeven.


Misschien kan ons ...

Lees meer

Like Comment


Factotum events & projects bvba
Wanneer vrienden en familie niet bij je huwelijk mogen zijn: "livestream vanuit u kot"
Factotum events & projects bvba|03 May 2020

Blij dat we familie en vrienden van het bruidspaar via livestream konden laten mee genieten vanuit hun kot!


#keepsafe #blijfinukot #livestream #factotumevents


https://youtu.be/d_lQcIVV9mcartikel: ECHO

https://www.facebook.com/notes/de-echo/wanneer-vrienden-en-familie-niet-bij-je-huwelijk-mogen-zijn-het-belangrijkste-wa/2578266192490206/

Like Comment


Novid nv
Novid helpt Meir in Antwerpen veilig heropenen
Novid nv|10 May 2020

Onze techniekers plaatsten de voorbije dagen verschillende LED-schermen in Antwerpen. Onze duidelijke signalisatie in winkelstraten, voor en in winkels, helpt retailers veilig heropenen.

Like Comment


EverPresent Events
United Through Protection.
EverPresent Events|10 May 2020

In onze eventbusiness worden we gedreven door de creatie van onvergetelijke 'offline'-ervaringen.

Met Covid-19 gaan we anders leven en beleven, doch ontmoetingen en sociaal contact zullen steeds centraal staan.


Protects brengt mensen opnieuw & veilig samen door middel van activaties & sensibilisering rond bescherming.


Ons Ambassador Team ontzorgt en kleurt uw heropstart met enthousiasme en persoonlijkheid, en jawel, daarmee maken we graag het verschil.

Ontdek op www.protects.be onze drie plug&play activaties met optimale visibiliteit en beperkte op/afbouw en logistiek: QUICK Protects / MOBILE Protects / AIR Protects.


Verder bieden we budgetvriendelijke en mobiel inzetbare materialen voor een veilige heropstart.

Geen exhaustieve lijst, bij voorkeur ...

Lees meer

Like Comment


Veldeman
Veldeman ontwikkelt bezoekunits voor Psychiatrisch Centrum Sint-Hiëronymus
Veldeman|05 May 2020

Vanaf zaterdag 14 maart werd het bezoek in psychiatrische ziekenhuizen verboden. Patiënten mochten de campus ook niet meer verlaten. Een zware klap voor een kwetsbare groep die het al moeilijk had. Psychiatrisch Centrum Sint-Hiëronymus bleef niet bij de pakken zitten en ging op zoek naar mogelijkheden om toch bezoek te kunnen organiseren voor haar cliënten. Zo kwamen zij terecht bij Veldeman uit Bree, gespecialiseerd in de verhuur en verkoop van tenten en tijdelijke structuren.


Veldeman ontwierp voor Psychiatrisch Centrum Sint-Hiëronymus 2 bezoekunits. Beide units werden voorzien van een scheidingswand zodat de ruimte telkens in 2 hermetisch afgesloten delen opgesplitst kon worden. ...

Lees meer

Like Comment


ACC Belgium
Eventsector schiet onderwijs, steden en bedrijven te hulp met tijdelijke mobiele wasbakken
ACC Belgium|14 May 2020

Acht eventbureaus hebben vanuit het Expert Center Event Marketing van ACC Belgium (de vakvereniging van communicatie- en eventbureaus) de handen in elkaar geslagen om een efficiënte en lowcost oplossing aan te bieden voor het wassen van handen met respect voor social distancing. De bureaus ontwikkelden veilige en tijdelijke wasbakken die nu in verschillende scholen, steden, bedrijven en op werven worden geplaatst.


Scholen, steden en bedrijven moeten in een mum van tijd hun hele infrastructuur zo veilig mogelijk maken om het besmettingsgevaar van Covid-19 in te dijken. Daarbij horen een hele reeks veiligheidsvoorschriften en voorwaarden waar standaard niet de nodige middelen voor ...

Lees meer

Like CommentOok een positief verhaal delen met de eventplanner community? Zo ga je te werk

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures