Freelancers voor evenementen

Freelancer event nodig? Dat treft! eventplanner.net maakt voor je een handig overzicht van professionele freelancers in onze mooie evenement- of festivalbranche. Van freelance stagehands tot freelance eventmanagers, je vindt ze hier.

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

Rene Pouwelse Advies Regie Productie

49 reviews Hilversum

Mijn naam is Rene Pouwelse. Ik ben eventprofessional. Daarbij adviseer ik op het gebied van creativiteit, operationele uitvoering en budget.

Showtime! Entertainment Services

Showtime! Entertainment Services

Schrijf review Leopoldsburg

SHOWTIME! Entertainment Services is a live event and production company. Conveniently based at the very heart of Europe in Belgium, we offer a full production services package backed up by decades of event know-how and experience.

BlendID

BlendID

Schrijf review Eksel

Een evenement of teambuilding is niet zomaar een opdracht. Er zit een verhaal achter, er zitten mensen achter, ... Ieder van hen met eigen verwachtingen, wensen, noden,...

Crew Factory

Crew Factory

Schrijf review Bilzen

Stagehandbureau met uitgebreid arsenaal aan crew gespecialiseerd in in op- en afbouw van events.

Meteo4events

Meteo4events

9 reviews Kerkrade

Weerbewaking is een onderschat onderdeel voor het succes van je evenement. Zeker bij buitenevenementen waar het weer een directe invloed kan hebben op uw bezoekers.

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

41 reviews Gorinchem

Passie, kwaliteit en vooral veel plezier. Dat zijn de kernwaarden waar Rosanne de With voor staat. Met haar enthousiasme en persoonlijke benadering brengt zij hiermee entertainment naar een hoger niveau in binnen- en buitenland.

No Photo Available

Suzanne Somers

Schrijf review Lier

Hallo, mijn naam is Suzanne Somers en ik ben een freelance evenement- en projectcoördinator. Ik heb een aantal vaardigheden geleerd tijdens mijn studententijd en tijdens mijn eerste officiële jaren in de evenementenbranche.

Weddings & Events by Raymonde

Weddings & Events by Raymonde

Schrijf review Waalre

Weddings & Events by Raymonde is een evenementenbureau dat gevestigd is in Waalre vlakbij Eindhoven.

Event videografe/ drone pilote

Event videografe/ drone pilote

Schrijf review Merksem

Esmeralda is een ervaren freelance event videografe en licentieerd drone pilote van Antwerpen, klaar om elk evenement vast te leggen met een unieke creatieve slag.

Show ON

Show ON

Schrijf review Eindhoven

Op zoek naar een creatieve ontwerper die u kan helpen om te onderscheiden van uw concurrentie? Laat uw bezoeker, (potentiële) klant of werknemer verrassen met spraakmakende designs van stages, merkactivaties en creatieve concepten die passen bij uw visie!

Bsure Events Onvergetelijke Belevenissen

Bsure Events Onvergetelijke Belevenissen

Schrijf review Hilversum

Ik ben een zeer daadkrachtig en energiek organisatietalent: 'Getting things done’ met veel enthousiasme, positiviteit en een sterk verantwoordelijkheidsgevoel. En met ruim 27 jaar ervaring in het evenementenvak!

Smartom bv

Smartom bv

Schrijf review Kasterlee

Smartom bvba is een jong en dynamisch productiebedrijf voor zowel corporate events, festivals, fuiven als andere feesten.

Powered by Ilse

Powered by Ilse

Schrijf review Raamsdonk

Wie is Ilse? Ilse is een event professional, die na ruim 14 jaar ervaring te hebben opgedaan als eventmanager en incentive specialist bij grote internationale bedrijven, werkt als freelance event- en projectmanager.

Cinemore

Cinemore

Schrijf review Amsterdam

Een full service film- en videoproductiebedrijf met een passie voor unieke en onderscheidende audiovisuele content.

Organisatie Studio

Organisatie Studio

Schrijf review Enschede

Organisatie studio is een organisatiekantoor waar je terecht kunt voor gestructureerde organisatie binnen de evenementen. Met mijn enthousiasme, overzicht en persoonlijke werkwijze geef ik de meest chaotische zaken structuur en vorm.

Krista Davelaar Projecten | Evenementen

Krista Davelaar Projecten | Evenementen

Schrijf review Nijmegen

Freelance projectmanager met organisatietalent, oog voor detail en gevoel voor verhoudingen.

MINE Peter de la Mar

MINE Peter de la Mar

Schrijf review Zeist

U kent het vast. Een waanzinnig idee om mensen bij elkaar te brengen. Om ze een boodschap mee te geven, iets te leren, elkaar te ontmoeten en/of om plezier te maken. Maar hoe gaat u dat realiseren naast uw normale werk? En wat komt er eigenlijk allemaal b

Virque Avis events

Virque Avis events

Schrijf review Vlissingen

Virque Avis events is het bedrijf achter Pieter Ventevogel, een zeer ervaren event manager uit Vlissingen. Begonnen in de horeca en doorgegroeid naar een allround producer van vooral culturele festivals.

Concreetadvies

Concreetadvies

Schrijf review Utrecht

ConcreetAdvies geeft verschillende workshops zoals Durf te Vragen, gastvrijheid, omgaan met social media en reviews. En geeft daarnaast advies aan locatiehouders op gebied van bedrijfsvoering.

Events by Nicole

Events by Nicole

Schrijf review Nijeveen

Events by Nicole, creëert, organiseert, realiseert uw events. Of het nu gaat om een opening van uw bedrijf, een congres of een personeelsfeest.

Flying Eagle

Flying Eagle

Schrijf review Gouda

Wanneer u als organisatie iets nieuw wilt lanceren, zoals een nieuw product, wilt u wellicht net iets meer doen dan hetgeen uw gebruikelijke marketingstrategie voorschrijft.

Makeupboost

Makeupboost

Schrijf review Amsterdam

Visagieworkshops. Leer van de tips van onze professionele visagisten. Wij delen graag onze expertise met u.

Spark Business Events

Spark Business Events

Schrijf review Apeldoorn

Wil je dat jouw bedrijfsevenement heel speciaal wordt? Een evenement met een diepere betekenis? Waarmee je jouw bedrijf op de kaart zet en een onuitwisbare herinnering ontstaat?

Factory 6 Media House

Factory 6 Media House

Schrijf review Leiden

Factory 6 is dé geluidsstudio gespecialiseerd in het creëren van audio voor evenementen, attracties, productpresentaties, VR, AR of op wat voor manier jij je verhaal wilt vertellen.

No Photo Available

PRAGT Events

Schrijf review Luttelgeest

PRAGT Events richt zich met name op de zakelijke en particuliere markt, van groot tot klein. De persoonlijke touch en betrokkenheid zal zorgen voor een onvergetelijke ervaring van zowel de bezoeker als van de opdrachtgever.

Phase01 Crowd Management

Phase01 Crowd Management

Schrijf review Dordrecht

Onafhankelijk en deskundig adviesbureau gespecialiseerd in crowd safety management bij massa evenementen en drukke plaatsen.

Discover Projects

Discover Projects

Schrijf review Elst

Of het nu gaat om live, online of een hybride event. Als deskundige events experience marketeer en strateeg met 25 jaar ervaring als senior marketing executive help ik bedrijven bij het organiseren van hun evenementen.

Beaumonde Hospitality

Beaumonde Hospitality

Schrijf review Apeldoorn

Beaumonde Hospitality verzorgd hosts en hostesses voor events, beurzen, congressen, bruiloften, privé diners, bedrijfsfeesten, winkelopeningen en nog zoveel meer.

Maruchi Event Journeys

Maruchi Event Journeys

Schrijf review Vlissegem

Een onvergetelijk event die de essentie van jouw bedrijf weerspiegelt? Bij Maruchi organiseren we persoonlijk op maat gemaakte authentieke events en company days.

Tante Pollewop Events

Tante Pollewop Events

Schrijf review Dieren

Heb je hulp nodig bij de organisatie van jouw evenement? Dan ben je bij ons aan het goede adres! Met gezamenlijk meer dan 20 jaar ervaring in het organiseren van markten, kleine festivals, huwelijken, personeelsfeesten, ...

Jouw eventbedrijf aan deze lijst toevoegen?

Wist je dat je jouw eventbedrijf gratis aan deze pagina kunt toevoegen? Bereik duizenden organisatoren die op zoek zijn naar een leverancier zoals jij.

Bedrijf toevoegen

Meest recente reviews

Gemiddelde review score 9.8/10. Gebaseerd op 99 reviews over bedrijven in de categorie 'Freelancers voor evenementen'.

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With: Een Enthousiaste Toevoeging aan Recreatie Next Level!

|Birgit Winter (Easyfairs)|21/03/2024

Voor ons tweedaagse kennis- en netwerkevenement Recreatie Next Level hebben wij het genoegen gehad om samen te werken met de enthousiaste en prachtig zingende Rosanne de With. Dankzij haar flexibiliteit en professionaliteit verliep de samenwerking vlot en plezierig. We zullen haar zeker voor een volgende editie weer benaderen!

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

Een heerlijke muzikale begeleiding tijdens het eten

|Esther ten Hove (De Kaap bv)|21/03/2024

Rosanne weet precies de juiste toon te vinden bij de gasten die er waren. Ze bouwde mooi op van jazzy naar wat meer uptempo. Een prachtige stem en zeker een aanrader.

Meteo4events

Meteo4events

Weerbewaking op afstand - Kerst in oud Kampen

|Jos Hogenbirk (Kerst in oud Kampen)|12/12/2023

Sinds een aantal jaren maken wij gebruik van de diensten van Meteo4Events voor de weermonitoring van ons theaterfestival in december. Met een evenement in de koude en natte maanden is het weer altijd een onzekere factor, waar we liever preventief op acteren. Maickel voorziet ons voor en tijdens de opbouw van updates en komt met praktische tips en oplossingen om de veiligheid beter te kunnen borgen. Tijdens het evenement krijgen we meermaals weerkaarten en updates, afgestemd op het veiligheidsoverleg. Dat we beter weten wat ons te wachten staat neemt een onzekere factor bij ons weg, waardoor we weer kunnen doen waar we goed in zijn; een mooi evenement organiseren. Dank weer voor je inzet en hulp dit jaar!

Rosanne de With Entertainment

Rosanne de With Entertainment

Disco Piet

|Bianca Lodder (Basisschool De Boemerang)|05/12/2023

De leerlingen van basisschool De Boemerang hebben een fantastisch Sinterklaas feest ge vierd vandaag.Disco Piet heeft een super leuke medley met de kinderen gezongen en samen met de kinderen gezongen en gedanst.Zonder disco Piet zou het niet zo’n geweldig feest zijn geweest. Ze heeft een goede stem en is prachtig gekleed. Wij willen haar zeker volgend jaar weer graag op onze school willen hebben ! 😍

Freelancers voor evenementen

Heb je met spoed extra handen nodig? Of ben je op zoek naar een professional die je snel kan helpen en specifieke kennis of vaardigheden heeft? Natuurlijk kun je ook met freelanceopdrachten werken als er iemand van je vaste team bijvoorbeeld met zwangerschapsverlof gaat. Een freelancer kun je ook inzetten totdat je weer de financiële middelen hebt om iemand vast in dienst te nemen of in de periode waarin je een vaste collega aan het selecteren bent. Het zijn allemaal goede redenen om een freelancer in te huren.

Waarom samenwerken met freelancers op evenementen?

Freelancers vormen de perfecte aanvulling op je vaste event team wordt er vaak gezegd! Maar waarom is dat? Wij lijsten de belangrijkste redenen in het kort voor je op.

Dé reden waarom je met event freelancers samenwerkt, is de flexibiliteit die je hierdoor hebt. Je huurt een freelancer in voor een project of voor een bepaalde tijd. Je hebt een onverwachte piek? Ook dan kun je eventfreelancers inschakelen. De meeste freelancers vinden het gewoon heel fijn om eigen uren of projecten af te spreken.

Een belangrijk tweede argument pro freelancers voor evenementen is de expertise van de persoon in kwestie. Freelancers zijn echte deskundigen, omdat hun activiteiten specifiek gericht zijn op hun vakgebied, een specialisme waarin zij veel interesse hebben, bijvoorbeeld als evenementorganisator events organiseren. Freelancers bouwen heel wat ervaring op tijdens verschillende projecten bij verschillende klanten. Omdat ze tijdelijk bij je zijn, hebben ze een externe kijk op je activiteiten en dat zorgt voor vernieuwende ideeën (en veel toegevoegde waarde voor jouw bedrijf).

Freelancers zijn ook veelzijdig. Ze moeten ondernemend zijn en sterke marketing- en commerciële skills hebben om nieuwe klanten binnen te halen. Ze moeten nauwkeurig kunnen werken om hun boekhouding in orde te houden enzovoort. Er zijn natuurlijk ook financiële voordelen aan freelancers of zzp'ers inhuren. Je betaalt als opdrachtgever de freelancer enkel voor de gepresteerde uren of de afronding van het afgesproken project. Je hoeft je event freelancer niet te betalen als hij of zij ziek is en je moet geen rekening houden met alle ingewikkelde wettelijke regels die bijvoorbeeld gelden rond ontslag.

De keuze voor een event freelancer biedt dus heel wat interessante voordelen, of je nu een grote festivalorganisator bent, of eerder een flexibel kleiner bedrijf in de eventsector. Je kunt rechtstreeks professionele freelancers of zzp'ers inhuren of beroep doen op een bureau dat ze voor je zoekt, selecteert en inschakelt.

Naast freelancers, kun je ook een andere vorm van tewerkstellen van personeel gebruiken op je evenement, namelijk personeel tewerkstellen via een uitzendbureau. Interim personeel tewerkstellen is populair, zowel op kleine als grote evenementen.

Meest voorkomende eventfreelancers

Ondernemers zien freelancers als een meerwaarde om hun team aan te vullen. Welke eventfreelancers zijn aan de slag in de sector? We maken een korte oplijsting voor je in dit artikel van freelancers en zzp ers die je kunt inhuren.

Freelance stagehands zijn allround medewerkers, die backstage (achter de schermen) werken in theaters, bij filmopnames of bij televisieopnames en ook op festivals. Ze zijn verantwoordelijk voor diverse taken, zoals de opbouw van het podium, het bedienen van licht en geluid, het plaatsen van het hekwerk of dranghekken, het ophangen van de signings enzovoort. Een freelance AV-technicus zorgt er specifiek voor dat een productie zoals een popconcert, een dancefestival, een theatervoorstelling of een tv-opname technisch gerealiseerd wordt. De AV-technieker is verantwoordelijk voor de juiste belichting, goede beelden en weergave van het geluid. Dat betekent dat hij of zij een technisch plan opmaakt en uitvoert. Een freelance video technieker of videograaf is dan weer gespecialiseerd in het maken van de beelden of het weergeven ervan.

Freelance eventmanagers opereren ook vaak in onze branche. Een freelance eventmanager is ad hoc beschikbaar om je te ondersteunen bij een evenement. En dat kan heel breed gaan bij eventmanagers: van het bedenken van verrassende event concepten tot de complete coördinatie en productionele uitvoering van het evenement: kortom, een duizendpoot, precies wat jij als event organisator nodig hebt.

Organiseer je een evenement, dan heb je ook iemand nodig om ‘je product’ te vermarkten aan je doelgroep. Een freelance marketeer of marketingfreelancer is de persoon die je daarbij helpt. Die gaat bijvoorbeeld marketingcampagnes opzetten, coördineren en optimaliseren. Er zijn meer allround marketingprofielen op de markt en ook verschillende gespecialiseerde functies zoals online marketeer, copywriter / tekstschrijver, grafisch designer, marketing analist, traffic-coördinator, content manager enzovoort.

Zo kun je misschien ook versterking gebruiken in je sales en een freelance verkoper inhuren, een freelance finance manager die je helpt bij je financiën, een freelance IT'er voor je IT-systemen, een freelance business development evenementen en een freelance web en app development specialist en ga zo maar door.

Freelancers zoeken

Freelancer of zzp'er inhuren voor een event dat je gaat organiseren? Hoe pak je dat aan? Zoek niet te lang naar oplossingen, maar consulteer onderstaande lijst van eventplanner.net. Ben je specifiek op zoek naar (freelance) make-up artiesten, fotografen en hostessen? eventplanner.net heeft deze populaire eventberoepen apart voor je op een rijtje gezet.

Ben jij freelancer op evenementen of festivals?

Ben je actief als freelancer event of als zzp'er op events en festivals? In de eventorganisatie als eventplanner bijvoorbeeld? Of als managerevent bij de organisatie van een event. Ben je nog op zoek naar interessante opdrachten en opdrachtgevers die freelancers inhuren? Dan heb je geen tijd te verliezen. Via onderstaande knop maak je een bedrijfspagina aan. Hierdoor kom ie in het vizier van duizenden event organisatoren die elke dag onze site bezoeken op zoek naar professionele event leveranciers, en ook eventfreelancers. Veel succes!

Tags: ...