Virtueel evenementen platform

Virtueel evenementen platform

Virtueeleventplatform kiezen: waar rekening mee houden? Organiseer je een online evenement, dan heb je voor je hybride of virtuele evenement een sterk eventplatform nodig. Afhankelijk van je doelstellingen wil je wellicht ook interactie met het publiek en misschien zelfs virtueel netwerken. Op deze pagina vind je het beste virtueel-eventplatform voor jouw evenement.

Momice

Momice

24 reviews Amsterdam

Met Momice alles-in-1 software beheer je als event professional eenvoudig zelf je bezoekersregistratie, mailings, uitnodigingen, event website en event enquêtes vanuit 1 gebruiksvriendelijke tool.

Halito!

Halito!

16 reviews Antwerpen

Sinds 2010 biedt Halito! event professionals ondersteuning bij de organisatie van events. Beheer je uitnodigingen, gastenlijsten, (no)shows, enquêtes en statistieken in één overzichtelijk platform.

Appendee

Appendee

4 reviews Leusden

Event software gemaakt voor je hybride strategie.

Conference Compass

Conference Compass

Schrijf review Den Haag

Professionele congres apps, lokaal en off-line, maar altijd up-to-date met programma updates. Interactief, persoonlijk, sociaal en een geweldig sponsorplatform.

Savvy Congress

Savvy Congress

Schrijf review Hendrik-Ido-Ambacht

Savvy Congress biedt voor u de oplossing als het gaat om online en hybride evenementen. Met Savvy heeft u een online platform voor uw vergaderingen, bijeenkomsten of andere evenementen. Hierin zit de livestream geïntegreerd en staat interactie centraal.

Aventri

Aventri

Schrijf review Norwalk, CT

etouches is het meest uitgebreide webgebaseerde softwarebeheerplatform voor evenementen dat beschikbaar is. Etouches biedt twee productlijnen genaamd quad en pro, is gebaseerd op een multi-tenant, cloudgebaseerde architectuur die gebruikmaakt van open source-technologie en wordt geleverd als software

Let's Get Digtal

Let's Get Digtal

Schrijf review Groningen

Een complete event experience vanuit je eigen huis. Met Let's Get Digital beleef je online een event alsof je er zelf staat.

Networkapp | Inscene Company

Networkapp | Inscene Company

Schrijf review Utrecht

De complete evenementenapp met mogelijkheden voor agenda, programma, polling & stemmen, beoordeling & evaluatie, deelnemerslijst, sponsorlijst, plattegrond, evenementinfo, pushmeldingen, nieuwsberichten en meer.

Invitado Visitor Management

Invitado Visitor Management

Schrijf review Rotterdam

Invitado maakt het registratieproces zo eenvoudig mogelijk, voor bezoekers, maar ook voor de organisatie. Invitado is marktleider op het gebied van online en on-site event registratie.

Digivent online & hybrid events

Digivent online & hybrid events

Schrijf review Hilversum

Met Digivent krijgen je online events écht impact, omdat je voor de deelnemers dezelfde beleving creëert als bij fysieke live events. Digivent biedt een virtueel platform, waar deelnemers bijeenkomen om op interactieve wijze te kijken en luisteren naar sp

Your Online Event

Your Online Event

Schrijf review Eindhoven

De alles-in-één oplossing voor je digitale events! Ben jij op zoek naar de oplossing om jouw evenement online te organiseren? Maak dan gebruik van YourOnlineEvent!

Let's Get Digital - Digital Event Solutions

Let's Get Digital - Digital Event Solutions

Schrijf review Groningen

Uw perfecte partner voor het hosten van virtuele, hybride en persoonlijke evenementen! Let's Get Digital biedt een platform dat evenementen zal creëren om nooit te vergeten.

Eventsforce

Eventsforce

Schrijf review London

Cloudgebaseerde software voor evenementenbeheer die duizenden evenementen over de hele wereld mogelijk maakt.

Bizzabo

Bizzabo

Schrijf review New York

Eén platform voor persoonlijke, hybride en virtuele evenementen.

Stova

Stova

Schrijf review Frederick, MD

Visionaire evenemententechnologie voor persoonlijke, virtuele en hybride evenementen. Eén partner om uw beste evenementervaring tot leven te brengen.

QuaQua meeting

QuaQua meeting

Schrijf review Merelbeke

QuaQua is een digitaal online meeting, conference en event platform dat je in staat stelt om met verschillende partijen van over de hele wereld samen te werken.

Online-Onsite Hybrid conference platform

Online-Onsite Hybrid conference platform

Schrijf review Brugge

Online-Onsite brengt livestreams en on-demand presentaties online op een eigen hybrid conference platform. Een hybride versie van een congres is een mix van on-demand presentaties samen met live debatten, aangevuld met Q&A sessies, ...

Evenium

Evenium

Schrijf review Paris

Evenium is een wereldwijde technologieleider voor persoonlijke, virtuele en hybride vergaderingen en evenementen.

Sparkup

Sparkup

Schrijf review Paris

Met Sparkup is het nog nooit zo eenvoudig geweest om uw publiek te betrekken tijdens vergaderingen of evenementen.

Guidebook San Francisco

Guidebook San Francisco

Schrijf review San Francisco, CA

Virtuele en mobiele oplossingen die betrokkenheid stimuleren, overal.

GTR Event Technology

GTR Event Technology

Schrijf review Charlotte

Flexibele evenemententechnologie en ondersteuning waarop u kunt vertrouwen. Sinds 1995 hebben Event Planners GTR ™ gekozen vanwege toonaangevende evenemententechnologie, uitzonderlijke service en algehele waarde.

Eventboost

Eventboost

Schrijf review Chiasso

Beheer persoonlijke, hybride en virtuele evenementen met één alles-in-één platform.

Crowdpurr

Crowdpurr

Schrijf review West Covina

Crowdpurr helpt je geweldige mobielgestuurde interactieve ervaringen te creëren voor je virtuele en live evenementen. We bieden live trivia van het publiek, realtime klassementen, live peilingen en sociale muren die Twitter, Instagram en internet integreren.

Slidefair | Virtual event platform

Slidefair | Virtual event platform

Schrijf review Wateringen

Slidefair is een op avatars gebaseerd, zeer gedetailleerd virtueel evenementenplatform waar deelnemers gemakkelijk navigeren, presenteren, communiceren en netwerken via de webbrowser van hun computer.

idloom

idloom

Schrijf review Waterloo

Een complete software voor evenementenbeheer en registratie. idloom-events is een complete en professionele softwaretool die alle belangrijke aspecten van evenementenbeheer beheert en automatiseert.

Eventdrive

Eventdrive

Schrijf review Paris

Alles op één platform: registratie, e-mail- en sms-campagnes, speciale evenementenwebsite, live streaming en evenementen op aanvraag, workshops, interactiviteit, rapportage en analyse ...

No Photo Available

Jujama

Schrijf review Kingston

Ons platform biedt een besloten en veilige plek waar uw publiek voor, tijdens en na het evenement met elkaar in contact kan komen.

No Photo Available

Eventmaker

Schrijf review Paris

Beheer eenvoudig uw online of real-life evenementen. Ontdek onze evenementensoftware met een alles-in-één online beheerplatform

No Photo Available

evenito

Schrijf review Zürich

De evenementenbeheersoftware achter succesvolle evenementen. Bied uitstekende evenementen voor veeleisende doelgroepen.

No Photo Available

Ex Ordo

Schrijf review Galway

Alles wat u nodig hebt om een onderzoeksconferentie te leiden. Uw abstract beheer, registratie en mobiele app op één conferentiebeheersysteem.

Jouw eventbedrijf aan deze lijst toevoegen?

Wist je dat je jouw eventbedrijf gratis aan deze pagina kunt toevoegen? Bereik duizenden organisatoren die op zoek zijn naar een leverancier zoals jij.

Bedrijf toevoegen

Meest recente reviews

Gemiddelde review score 9.4/10. Gebaseerd op 44 reviews over bedrijven in de categorie 'Virtueel evenementen platform'.

Momice

Momice

Tevreden over Momice!

|Frederiek Oude Elberink (GI Travel)|24/01/2024

Sinds vorig jaar gebruiken wij Momice en zijn zeer tevreden over deze service!

Appendee

Appendee

Enthousiast over het gebruik van dit aantrekkelijke en interactieve platform

|Odette de Beer (Excel)|24/11/2021

Wij hebben gebruik gemaakt van Elevently voor een congres voor 500 personen. Een plenair programma en 16 workshops. Kortom een ingewikkeld programma - zeker om online iedereen naar de juiste "zaal" te krijgen. Dit is perfect gelopen. De online interactie tussen deelnemers die ons was beloofd werd ook werkelijkheid. Na een hele dag online programma werd er na afloop nog volop "nagepraat" door deelnemers in de bar. Het programma biedt echt geweldig leuke mogelijkheden. Live is leuker maar dit is een prima alternatief in deze tijd!

Appendee

Appendee

Elevent.ly weet mensen online te verbinden

| (Events2be)|26/10/2021

De interactieve plattegronden van elevent.ly voegen een extra (wow) dimensie toe aan je online/hybride event.
Door de inzet van leuke online tools weet het platform mensen echt te verbinden.
Naast de prettig samenwerking denken ze goed mee hoe je in die interactieve plattegrond je merk optimaal kan branden.
#aanrader

Appendee

Appendee

Indrukwekkend platform

|Helena Bastiaanse (Bastiaanse Communication)|22/10/2021

Het beste virtuele conferentieplatform voor organisatoren van online conferenties. Zeer hoge kwaliteit, gebruiksvriendelijk en veel professioneler dan elk ander virtueel evenement. Volgens de internationale afgevaardigden op onze online wetenschappelijke conferenties biedt het platform een zeer indrukwekkende, intuïtieve en interactieve omgeving met veel mogelijkheden om presentaties, stands, posters te bezoeken en om te videochatten met sprekers, sponsors en alle aanwezigen. Bedankt Elft.ly.

Virtueel evenementen platform

Het vinden van het juiste virtueel event platform

Het juiste virtueel event platform vinden is een behoorlijke uitdaging voor heel wat eventplanners. De markt van virtuele event platformen heeft zich in korte tijd sterk ontwikkeld, en we verwachten dat deze evolutie zich gaat blijven doorzetten de komende tijd. 2020 heeft ons geleerd dat we evenementen in persoon of fysieke evenementen onwijs gemist hebben, maar tegelijk zijn online events en hybride events al niet meer weg te denken. Vooral hybride events zullen populair blijven! Meer mensen gaan hierdoor bij je event aanwezig zijn zonder dat ze zich moeten verplaatsen. Het vinden van een virtueel event platform waarop je kunt vertrouwen en dat over de juiste mogelijkheden beschikt, is daarom onmisbaar voor jouw eventmanagement!

Bij een virtueel event kun je de content opnemen en beschikbaar maken voor het publiek nadat het evenement is afgelopen. Sessies kunnen op specifieke momenten worden teruggekeken (en als de eventhost dat wil, ook nadien nog). Dat zijn ongelooflijke kansen die virtueel event platformen bieden, in het bijzonder om meer leads aan te trekken door de content van je event online te hergebruiken. Maar er is meer ...

Bekende tools als Zoom, Microsoft Teams of Google Meet zijn vooral gericht op kleinere groepen mensen. Software voor virtuele evenementen is anders omdat ze jou, als organisator van een evenement, verschillende manieren bieden om met uw deelnemers te communiceren. Bijvoorbeeld door wachtkamers, polls, Q&A’s, live chats, en meer vergelijkbare engagement features. Waar de eerdergenoemde tools alle gebruikers bij elkaar in één ruimte plaatsen, is het bij een virtueel event platform juist de bedoeling dat de sprekers het podium krijgen en de deelnemers – vaak met microfoons uit – het publiek zijn.

Wat moet een virtueel event platform kunnen?

Uiteraard moeten je online events op het platform gehost worden. Het verschilt nogal of je een klein event organiseert voor een selecte club deelnemers, of een evenement waarbij vele bezoekers van over de hele wereld je evenement bijwonen. Maar daarnaast zijn er nog veel features die je vanuit de persoonlijke of fysieke events wil meenemen naar je online evenement. Denk hierbij aan features met betrekking tot communicatie, interactie en data.

Livestreaming

Het is natuurlijk essentieel dat je met je virtuele event platform evenementen host op een specifieke website en je sessies kunt streamen naar verschillende sociale mediakanalen en YouTube. Door sociale media in je evenementenplatform, kun je meer mensen bereiken en betrekken.

Q&A-sessies

Een goed virtueel event platform heeft een Q&A. Zo kunnen bezoekers tijdens het event (op specifieke tijden) hun vragen stellen aan de sprekers. Tijdens een online evenement is het engagement van het publiek zeer belangrijk. Deze mogelijkheid wil je bij jouw online of hybride event zeker ook bieden.

Chats

Vergeet ook de onderlinge connectie tussen de deelnemers niet. Het mooie aan events is het netwerken en (bij)praten met gelijkgestemden. In een digitale omgeving kan dit nog wel eens lastig zijn. Met een live chatfunctie of zelfs een-op-een videogesprekken kunnen deelnemers met elkaar in gesprek gaan en hierdoor zal het audience engagement verbeteren.

Interactieve workshops

De alombekende breakout-sessies, waar specifieke onderwerpen worden besproken en er meer interactie is dan bij de grotere keynote sessies, hebben ook een toegevoegde waarde tijdens virtuele events. Zeker als de deelnemers hun microfoon aanzetten en het gesprek aangaan, voelt dit als breakout-sessions op een ‘echt’ event.

Opties voor evenementmarketing

Als je je virtuele evenement niet promoot, zal niemand aanwezig zijn. Gelukkig beschikken veel virtuele evenement platforms over marketingtools die je kunt inzetten om je ​​publiek aan te trekken. Check of het platform van je keuze registratiesoftware aan boord heeft. Maar ook e-maillijsten aanmaken op basis van registratieformulieren en geautomatiseerde (herinnering)berichten verzenden voor je online conferentie, workshop of seminar is super handig. Koppelingen met social media en tools voor het uitsturen van nieuwsbrieven vervolledigen het plaatje.

Data

Het grote voordeel van events die deels online plaatsvinden, is de data die je verzamelt over je deelnemers. Je kunt precies zien wie wat bekeken heeft en hoelang bepaalde sessies werden gevolgd. Zo verzamel je veel data om je volgende event op in te richten en om beter in te spelen op de interesses van je doelgroep.

In het kort

De meeste platforms voor online evenementensoftware bieden basisfuncties zoals videostreaming en webinars. Kies echter een gebruiksvriendelijk platform voor virtuele evenementen dat alle functies bevat die u nodig hebt. Zo vermijd je dat je met verschillende tools moet werken. Veel succes!

Tags: online event management, online eventplatform, virtuele events, ...

Artikels

Hoe maak je je hybride event aantrekkelijk voor je virtuele gasten

Hoe maak je je hybride event aantrekkelijk voor je virtuele gasten

Evenementen gingen het voorbije jaar digitaal, maar dat is geen reden om het concept van fysieke samenkomsten te dumpen.

Hoe bereid je je voor op hybride evenementen

Hoe bereid je je voor op hybride evenementen

Onze mening? In de maanden die komen, gaan hybride events populair worden. Is dat vreemd? Neen. Het is geen nieuw concept, maar we realiseren pas nu het potentieel dat dit type evenement heeft.

Hoe een professioneel online event realiseren

Hoe een professioneel online event realiseren

Online evenementen. Waar denk je eerst aan? Een stel mensen die iets vertellen op een scherm? Klopt, als je een zoom-achtig online event organiseert. Helaas associëren we online evenementen met Google Hangouts, Zoom of Skype meetings.

Hoe promoot je je online evenement?

Hoe promoot je je online evenement?

Pak je het promoten van een online evenement anders aan dan dat van een fysiek event? Nee, niet echt. Op uitzondering van één belangrijk detail. In de voorbije maanden zagen we veel merken van fysieke naar online event-omgevingen evolueren.

Hoe kies je het juiste platform voor je virtueel evenement

Hoe kies je het juiste platform voor je virtueel evenement

Wat zijn precies de verschillen tussen virtuele en fysieke events? Hoe lanceer je een virtueel evenement? Hoe krijg je je virtuele publiek tot bij jou? Het zijn maar enkele van de vragen waar event- en marketingprofessionals vandaag mee worstelen.