Hoe pak je terreurdreiging op evenementen aan?

Hoe pak je terreurdreiging op evenementen aan?

De Gentse Hoofdcommissaris Steven de Smet zal tijdens het Jaarcongres Evenementenveiligheid, op dinsdag 29 november in Gouda, spreken over de aanpak van terreurdreiging op evenementen.

 

Na de aanslagen in Brussel op 22 maart 2016 worden op veel grote evenementen in het heel België extra veiligheidsmaatregelen genomen. Steven de Smet geeft een beschouwing op deze maatregelen en doet dit nadrukkelijk vanuit een historisch perspectief. "Want kunnen we wel spreken van een 'nieuw' risico voor evenementen?" Hij gaat ook in op de politieke lading van sommige keuzes en de verhouding tussen emotie en ratio die daarin meespeelt. Aan de hand van diverse voorbeelden geeft hij aan welke overwegingen een rol spelen bij het bepalen van zinvolle maatregelen in het kader van terreurdreiging.

 

Steven de Smet is criminoloog en werd bekend als hoofdcommissaris van de Gentse Politie. Na het Heizeldrama (1985) verdiepte hij zich in de veiligheid van evenementen en manifestaties. Hij was onder meer pleitbezorger van cameratoezicht tijdens de Gentse Feesten en voorstander van de invoering van stewards in het voetbal.

 

De Smet was mede-bedenker van de televisieserie Flikken. Hij publiceerde in 2012 het boek De nieuwe politie, waarin hij een visie geeft op de benodigde veranderingen binnen het Belgische politiebestel. Momenteel is De Smet adviseur Veiligheid, Strategie en Communicatie voor de gouverneur van Oost-Vlaanderen.

www.gemeentenucongressen.nl/evenementenveiligheid
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe organiseer je een luxe event?

Hoe organiseer je een luxe event?

Hans Anders & To The Point Events, good vibes only

Hans Anders & To The Point Events, good vibes only

Stichting Artiesten Belangen Centrum gaat op in Kunstenbond

Stichting Artiesten Belangen Centrum gaat op in Kunstenbond

Advertenties