Hoe kies je de juiste catering set-up?

Hoe kies je de juiste catering set-up?

Organiseer je een evenement, dan is de manier waarop je het eten serveert minstens even belangrijk als wat je voorschotelt. Je hebt tegenwoordig tal van mogelijkheden. Van spectaculaire live cookings tot traditionele bediening aan tafel.

 

Je keuze van catering set-up hangt af van het soort evenement, de timing, de locatie en uiteraard het budget. 

 

 

Bediening aan tafel

Ideaal voor formele events zoals gala's of benefiets. Dit is ook de formule bij uitstek voor officiële toespraken of presentaties. De gasten zitten betrekkelijk stil aan tafel en richten hun aandacht op de spreker. Deze set-up kies je als je wil dat je gasten diepere gesprekken met elkaar kunnen voeren en netwerken op kleine schaal. Nadeel is dat je je gasten meestal maar een beperkt menukeuze kan bieden. Verder beschik je best over een voldoende grote locatie. Niks zo erg als een hele avond opeengepakt zitten als sardientjes in een blik, in een te warme zaal. Je hebt wel wat plaats nodig om de tafels te zetten en de kelners de ruimte te geven om rond te lopen. Houd er ook rekening mee dat dit ook vaak de duurste formule is.

 

 

Buffet

Voor grotere evenementen waar gasten op diverse tijdstippen arriveren, is een buffet de beste formule. Andere voordelen zijn dat je een grote variëteit aan gerechten kan aanbieden en dat je gasten zelf kiezen, naargelang hun dieet: vegetarisch, glutenvrij, vetarm… Belangrijk aandachtspunt is wel de bediening: zorg ervoor dat de wachtrijen niet te lang worden. Voorzie voldoende buffettafels waar je gasten kunnen aanschuiven langs twee kanten. Om het netwerken te bevorderen, zorg je best voor verschillende eetgelegenheden: een paar tafels met stoelen gecombineerd met hoge tafeltjes en enkele gezellige lounge hoekjes. 

 

 

Walking dinner

Deze formule heeft twee voordelen. Je gasten hoeven zich niet te verplaatsen om hun eten te gaan halen. Ze kunnen rustig verder praten terwijl de kelners hen de hapjes brengen. En je houdt je budget perfect onder controle want je bepaalt als opdrachtgever zelf het aantal hapjes. Afhankelijk van de timing van je evenement, voorzie je best wel gerechtjes die voldoende vullen. Je wil immers niet dat je gasten met honger naar huis gaan. Zorg er ook voor dat ze makkelijk met één hand - enkel vork of lepel - het hapje kunnen opeten. Dit is de perfecte formule als je deelnemers voor de volle 100% willen netwerken. 

 

 

Live cooking

De leukste set-up voor een evenement in een lossere sfeer. Afhankelijk van het aantal deelnemers, voorzie je best verschillende standjes met live cooking. Bijkomend voordeel is dat de koks direct kunnen inspelen op culinaire voorkeuren of dieetvoorschriften van klanten. Je gasten zien hoe hun eten wordt klaargemaakt. Dat is al een attractie op zich en biedt ook gespreksstof. Ambiance verzekerd! Als je deze set-up toepast op een netwerkevenement, zorg dan ook voor wat zitplaatsen en hoge tafels waaraan makkelijk kan worden gegeten. 

 

 

Food trucks

Dé hype van het moment: foodtrucks. Op evenementen en festivals kan je er niet meer naast kijken. Naast de traditionele eetkramen, vind je tegenwoordig mobiele soepkramen, quichekramen, sushi-kramen, oesterkramen, exotische kramen, ... Noem maar op. Bijna elke zichzelf respecterende cateraar met een beetje faam heeft tegenwoordig zijn eigen food truck rondrijden. Ideaal voor zowel een groot als een klein evenement. Van familiefeest tot groot festival, een food truck past altijd. De keuze is uitgebreid en de kwaliteit is meestal hoog. Het voedsel wordt vers bereid voor de ogen van de gasten. Een beetje zoals live cooking dus. Nadeel is soms dat je gasten zich moeten verplaatsen naar de truck die meestal buiten staat. Houd daar rekening mee als je een locatie kiest. Best staat de truck niet te ver van de 'feestruimte'.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

8 out of the box meeting locaties

8 out of the box meeting locaties

To The Point Events en SKF scoren internationale hattrick

To The Point Events en SKF scoren internationale hattrick

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties