Duurzaam event plannen? Kies voor BluePoint Antwerpen

Duurzaam event plannen? Kies voor BluePoint Antwerpen

Als eventorganisator wil je een duurzaam evenement organiseren. Waar let je op?


Hier vind je een checklist met vijf belangrijke punten om rekening mee te houden en hoe evenementenlocatie BluePoint Antwerpen het aanpakt.

 

 

Duurzame locatie

Met 25 multifunctionele en modern uitgeruste zalen heeft veelzijdig BluePoint heel wat troeven in handen als je een evenement wil organiseren. Staat duurzaamheid ook hoog op je wishlist? BluePoint Antwerpen behaalde al in 2020 het internationaal milieukeurmerk Green Key label. Green Key streeft naar klimaatneutraliteit in de hele sector van (zakelijk) toerisme en garandeert de klant dat de gekozen Green Key accommodatie haar ecologische voetafdruk systematisch laag houdt.


 

Energie-efficiëntie 

BluePoint Antwerpen zet actief in op energie- en waterbesparing. Het water- en energieverbruik wordt gemonitord en op basis van deze gegevens wordt de infrastructuur en het beleid continu verbeterd, zonder in te boeten op comfort. Doordat heel wat zalen genieten van natuurlijk daglicht, en evenementen kunnen plaatsvinden in outdoor ruimtes, is er overdag sowieso minder verlichting noodzakelijk.

 


Vervoer en bereikbaarheid 

BluePoint ligt in een groene omgeving, maar de evenementenlocatie is toch centraal gelegen, vlakbij verschillende verkeersknooppunten. Dat betekent dat je gasten indien ze wensen met het openbaar vervoer (trein, tram en bus) kunnen komen. De locatie biedt verder faciliteiten voor duurzame mobiliteit. Er zijn meerdere oplaadpunten beschikbaar voor elektrische voertuigen. En je vindt er voldoende fietsenstallingen, een oplaadpunt voor e-bikes en douches voor wie zich wil opfrissen na zijn rit.


 

Communicatie en bewustwording

Duurzaamheid bereik je samen. Breng je een bezoek aan de locatie, dan merk je dat op verschillende plekken in het gebouw gecommuniceerd wordt over het belang van duurzaamheid. Met affiches en andere communicatiedragers op strategische plaatsen wordt iedereen geresponsabiliseerd rond water- en energieverbruik en het sorteren van afval. Ook de medewerkers van BluePoint worden regelmatig gesensibiliseerd om zorg te dragen voor het milieu.

 

 

Duurzame catering

Last but not least, want de liefde van de mens gaat door de maag. Bij BluePoint helpt het team je een zo duurzaam mogelijk menu voor te schotelen aan je gasten, of het nu over een ontbijt gaat, de koffiepauze, diner of receptieformules, en dit op maat van jouw wensen. In samenwerking met de cateringpartners streeft BluePoint naar zo veel mogelijk lokale en fairtradeproducten, verantwoorde visvangst en vegetarische alternatieven te promoten. Deze formules sluiten aan bij het duurzame engagement van het bedrijf.

 

 

Een duurzaam event: het kan bij BluePoint Antwerpen

Door rekening te houden met deze aspecten en ze te integreren in je evenementplanning, kun je als organisator een positieve impact hebben op het milieu én echte belevingen met een professionele uitstraling creëren voor al je gasten. Wil je zelf een duurzaam evenement organiseren? Neem dan snel contact op met het eventteam van BluePoint Antwerpen.

www.bluepoint.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

Bezoekers Cirque@Taque betalen cashless via Event Reservation

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

'Duurzame naambadges', kan dat eigenlijk wel? Dit zijn de 5 mogelijkheden

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties