Code 'oranje' in België: wat verandert er voor evenementen?

Code 'oranje' in België: wat verandert er voor evenementen?

Het Overlegcomité in België heeft beslist om over te schakelen naar code oranje van de coronabarometer. Heel wat regels worden afgeschaft of alleszins een stuk soepeler. Mag mijn bedrijf opnieuw teambuildings organiseren? Gaan clubs weer open?


Het antwoord op de meest prangende vragen vind je hieronder.Mogen bedrijven teambuildings en feestjes op de werkvloer organiseren?

Ja. Teambuildings en andere evenementen op de werkvloer zullen weer kunnen. Ook de verplichting om vier dagen per week thuis te werken als dat kan, vervalt. Telewerk is niet meer verplicht. Vanaf 18 februari is het enkel 'aanbevolen'. Werkgevers en werknemers zullen onderling afspraken kunnen maken over het aantal thuiswerkdagen in het bedrijf. Bedrijven zullen ook niet meer moeten registreren hoeveel mensen er per dag in het kantoor aan de slag zijn, maar ze mogen dat nog altijd doen.


Een mondmasker dragen op het werk is niet meer verplicht, behalve als het niet mogelijk is om voldoende afstand te houden. Ook op bedrijfsfeestjes en teambuildings vervalt de mondermaskerplicht.Mag er op een trouwfeest gedanst worden zonder mondmasker?

Ja. Op een trouwfeest mag iedereen zonder mondmasker dansen. De verplichting om met maximum zes personen aan één tafel te laten zitten, valt - net als in de horeca - weg. In een zaal waar een huwelijksfeest wordt georganiseerd, mag honderd procent van de capaciteit van de ruimte benut worden.Moet ik een mondmasker dragen als ik naar een congres ga?

Ja. Bij evenementen waarbij de toeschouwers zitten, zoals bij een theatervoorstellingen en congressen, moet er een mondmasker gedragen worden. Als het gaat om een evenement waarbij de bezoekers rondlopen - denk maar aan een personeelsfeest, een congres of een concert met een rechtstaand publiek - is een mondmasker niet meer verplicht. Een volledig overzicht van alle nieuwe regels voor evenementen voor alle codes vind je hier.


Lees ook: Ben jij klaar voor de 'rush' op evenementen?

Bron: HLN 11/02 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

ECC Leiden
Voor sfeervolle borrels en summer events
ECC Leiden|
06 June 2023

Summer event op de planning? Kies dan voor The Terrace of The Greenhouse van ECC Leiden! Dé ideale plek voor een heerlijk verkoelend drankje en gezelligheid met collega’s na een lange vergadering. Maar ook voor een borrel of klein evenement met een zomers tintje.


Op ons terras hebben we een stukje Ibiza naar Leiden gehaald, inclusief een unieke containerbar, comfortabele ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

De échte reden waarom je business events moet organiseren

De échte reden waarom je business events moet organiseren

TTPE gaat 'full force' & groen

TTPE gaat 'full force' & groen

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

InviteDesk en Halito! bundelen krachten

Advertenties