Nieuwe eventlocatie Studio Zuid moet al dicht en onderzoek naar fraude

Nieuwe eventlocatie Studio Zuid moet al dicht en onderzoek naar fraude

In Antwerpen valt het doek over Studio Zuid, de nieuwe evenemententempel in de voormalige Zuiderkroon. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen. Exploitant Music Hall heeft met een onderzoek door de Bijzondere Belastingsinspectie nog een tweede strop rond de nek.


Music Hall-topman Geert Allaert wijt de problemen van Studio Zuid volledig aan de coronacrisis. Eerst zou de zaal in 2020 openen als een 'sprookjesland' rond musicalfiguurtjes als Whoppie en Floppie. Na de lockdown werden die plannen weer opgeborgen.


In 2021 zou er werk worden gemaakt van een nieuw plan: bedrijfsevenementen en musicals in de vorm van spectaculaire dinnershows. Door de coronamaatregelen kon dat pas in september van start gaan. De boekingen kwamen echter maar niet op gang door de aanhoudende twijfel over het al dan niet kunnen doorgaan van geplande shows, klinkt het.


Nu is Studio Zuid dus gestopt nog voor het goed en wel begonnen was. Alle geplande producties zijn geschrapt en de huur is opgezegd. Volgens Allaert zijn alle medewerkers technisch werkloos. Voor exploitant Music Hall, de producent van de musicals, betekent het een zware financiële klap.


De toekomst van het bedrijf zou ook worden bedreigd door een onderzoek van de Bijzondere Belastingsinspectie (BBI). Die viel bij het bedrijf binnen, onder meer om na te gaan wat Music Hall deed met het geld van de taxshelter, een fiscale regeling die het producenten mogelijk maakt om te investeren in producties.

Bron: DM 05/02 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Dazzle Events
Deceuninck-Polyclose 2024
Dazzle Events|
16 January 2024

👏 Impressive booth, Deceuninck - Deceuninck BE

Lees meer

bekijk origineel

Like Reageer

Lees ook

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Hoe sponsors aantrekken voor je evenement

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

Ontdek het vernieuwde hotel Du Parc

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

ID&T stapt voor grote festivals over van Heineken naar AB Inbev bier

Advertenties