Een dag uit het leven van een videotechnieker

Een dag uit het leven van een videotechnieker

Benieuwd wat een videotechnieker de hele dag doet? Dat lees je hier tot in de details. Spreekt deze rol je aan? Lees het artikel helemaal tot het einde, want daar ontdek je dat Novid een vacature heeft!

 

Onze redactie in gesprek met Brecht, videotechnieker bij Novid.


Hi Brecht, hoe ziet een typische dag voor jou eruit?

"Wij arriveren meestal in de vroege uren op kantoor. Voordat we het pand verlaten controleren wij altijd de orderbonnen. Kloppen het aantal LED tegels? Hebben we genoeg kabels bij ons? Welke formaat schermen moeten er vandaag geïnstalleerd worden?"


"Na het controleren ga je op pad met een Novid bus (of vrachtwagen) naar de klant. Sommige dagen heb je 5 klanten op 1 dag, maar het kan ook zo zijn dat je vele installaties moet verrichten op 1 groot project. Iedere dag is anders en dat maakt het werk als technieker ook zo leuk."

 

Welke projecten vond je het leukst?

"Geen specifieke projecten, maar de projecten waar je het meest plezier aan beleeft, zijn grote projecten waar je met het hele team aan werkt een aantal dagen. We slapen dan meestal in een huis of hotel, maken grapjes met elkaar, dineren samen etc.. Ja, het is hard werken, maar je krijgt er veel voldoening uit. Het voelt dan niet als werken en dat maakt het werk als technieker zo leuk. Afgelopen week hebben wij bij de Memorial van Damme een gigantische LED wall geïnstalleerd. Daarnaast waren wij aanwezig om het evenement te voorzien van extra LED. Het stadion en het opwarmterrein zijn voorzien van ledschermen, LED walls en op de perstribune zijn een groot aantal monitoren geïnstalleerd. Dit soort projecten waar je met het hele team aan werkt, zijn toch wel de mooiste klussen."

 

Welke uitdagingen los je op en wat geeft de voldoening als je dan duizenden mensen naar je scherm ziet kijken tijdens het evenement?

"Zoals eerder verteld hebben wij voor Memorial van Damme een grote LED wall geïnstalleerd. Met een druk op een knop zien 23.000 mensen het LED scherm aangaan, maar het kan ook zo zijn dat ineens het scherm niet werkt. Belangrijk is dan om stressbestendig te zijn en goed na te denken 'hoe kan ik dit oplossen?'. Gelukkig werk je altijd met een team, zodat het probleem (indien nodig) snel is opgelost. Maar de voldoening die het geeft als 23.000 mensen in het stadion (en niet te vergeten thuis achter de tv) naar het scherm kijken, daar zijn weinig woorden voor."

 

"Klanten hebben het volle vertrouwen in Novid en zeker na de afgelopen periode, zien we onze vaste klanten terugkomen. Novid gaat ook voor 100 % klantentevredenheid. Samen met onze klanten creëren wij de beste, meest authentieke totaalervaringen door professionele audiovisuele technologie en een flexibele en persoonlijke service."

 

"Ik werk al ongeveer 16 jaar bij Novid. Het mooie? Mijn werk verveelt nooit. Iedere dag begin je aan iets anders en ben je verantwoordelijk voor een mooi eindresultaat. Wat het bij Novid ook zo leuk maakt zijn de collega’s: ik heb het erg naar mijn zin bij Novid."

 


Heb jij hier ook zin in?

Je werkt in een enthousiast team waar gedrevenheid, kwaliteit, zelfstandigheid en gezelligheid centraal staan. Wij bieden je een leuke, uitdagende baan met een aantrekkelijk salaris en volop ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Kom jij vol energie ons team versterken?

www.novid.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Plaats jouw nieuws gratis op eventplanner.net

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Advertenties