"1 september wordt een nieuwe start”: opnieuw trouwfeesten en evenementen in België

"1 september wordt een nieuwe start”: opnieuw trouwfeesten en evenementen in België

Het rijk van de vrijheid komt nu wel heel dichtbij. Vanaf 1 september vallen (zo goed als) alle beperkingen in België voor de horeca en bij mensen thuis weg. Dansen op trouwfeesten kan dan ook weer, discotheken en danscafés moeten echter tot 1 oktober wachten. Ook op kleinere evenementen versoepelen de maatregelen.


De aanbeveling voor telewerk geldt enkel nog voor Vlamingen die in Brussel werken. In de hoofdstad worden trouwens ook alle andere versoepelingen on hold gezet vanwege de lage vaccinatiegraad. "1 september wordt een nieuwe start voor ons allemaal", stelde premier Alexander De Croo. En dat zien we bij eventplanner.be meteen in het aantal offerte aanvragen.



Thuis

De maatregel dat mensen met maximaal 8 personen mogen samenkomen in een privéwoning, valt weg vanaf woensdag 1 september. Vanaf dan gelden er geen maatregelen meer bij mensen thuis. 

Horeca

In cafés en restaurants verdwijnen alle coronamaatregelen vanaf 1 september, behalve het verplicht dragen van een mondmasker. Dat wil zeggen dat er geen sluitingsuur meer zal gelden en dat er geen limiet meer zal liggen op het aantal personen per tafel of gezelschap. 


Het dragen van een mondmasker is wel nog steeds nodig voor wie zich verplaatst in een horecazaak. En ook dansen mag in cafés pas vanaf 1 oktober. 



Huwelijksfeesten en begrafenissen

Dansen op een trouwfeest kan opnieuw vanaf 1 september. Het gaat daarbij om eenmalige privéfeesten, waar ook geen Covid Safety Ticket voor nodig is. Ook bij begrafenissen vallen alle beperkingen weg.


De sector van de prive feesten (huwelijken edm) is bijzonder opgetogen over de mogelijkheid om vanaf 1 september terug aan de slag te kunnen, met dansfeest en zonder CST! Hierdoor zullen er in september veel trouwfeesten ingehaald kunnen worden. 



Evenementen

Voor evenementen met minder dan 200 mensen binnen en 400 buiten vallen de maatregelen weg, tenzij lokale besturen daar anders over beslissen. Voor grotere evenementen zal de coronapas, of een Covid Safety Ticket, nodig zijn. Op 1 oktober wordt de drempel opgetrokken tot 500 aanwezigen binnen en 750 buiten. 



Dit is het nieuws wat de sector nodig had! Wij roepen de overheden op om maximaal evenementen toe te staan. Vele events uit 2020 dienen nog ingehaald te worden. 



Na 18 maanden lock-down zal de sector zich terug - trager dan men nu denkt - in gang trekken, beginnend met een gigantische inhaaloperatie van uitgestelde events, de sector schat in dat er meer dan 1.000.000 tickets voor events nog ongebruikt klaarliggen. 



Discotheken

Op vrijdag 1 oktober mogen danscafés en discotheken heropenen na een sluiting van zo’n anderhalf jaar. De gewesten en gemeenschappen zullen zelf kunnen beslissen over de modaliteiten waaraan het nachtleven moet voldoen. In Brussel zal de heropening van het nachtleven, net als andere versoepelingen, nog iets langer op zich laten wachten. 

Federaal vicepremier Vincent Van Quickenborne benadrukt dat de vraag tot uitstel er kwam van de sector zelf. "Ze gaan liever goed begeleid op 1 oktober open dan nu stoemelings op 1 september", klinkt het.



Brussel

Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) kondigde aan dat versoepelingen in Brussel nog minstens een maand zullen moeten wachten. “De epidemiologische situatie in de hoofdstad maakt het niet mogelijk om een reeks beperkingen op te heffen die in Vlaanderen en Wallonië wel verdwijnen”, klonk het. 

Bron: HLN 20/08 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties