"31 vrienden uit eventsector zijn onlangs uit het leven gestapt"

"31 vrienden uit eventsector zijn onlangs uit het leven gestapt"

"Mag ik even jullie aandacht aub?", schreef Jef Eagl, een dj uit Gent, op Instagram. Hij zag de laatste maanden hoe 31 vrienden en kennissen in de laatste maanden uit het leven stapten. Allemaal waren ze actief in de eventsector. Zijn post ging viraal en Studio Brussel pikte het verhaal op.


Dit is de getuigenis die op instagram veel mensen wist te raken:

"Ik ken meer mensen die de afgelopen maanden zelfmoord pleegden, dan mensen die Corona hebben gehad. Afgelopen weekend moest ik naar drie begrafenissen", vertelde Jef op Studio Brussel hij bij Michèle en Sander. Het gesprek op Studio Brussel kun je overigens hier beluisteren:

Kirsten Pauwels, directrice van het Centrum ter preventie van Zelfdoding, is het met hem eens schrijft Studio Brussel: "Wat er nu gebeurt weegt zwaar. De risicofactoren voor zelfdoding, zoals financiële problemen en een gebrek aan sociaal contact, worden versterkt door de coronacrisis."


"Laten we beginnen met naar elkaar luisteren, en focussen op de 'samen' in samenleving", besluit Jef. Hij startte samen met Nicolas Overmeire de podcast 'Onbespreekbaar' over mentale gezondheid.


Heb je nood aan een gesprek? Dan kan je terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of via www.zelfmoord1813.be

Bron: Studio Brussel

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Wim Van Besien [Perfect Plus Event Productions]
Leader|2020-10-21 - 15:12u

Remaining speechless. But not surprised though. Life Work Projects are going down the drain. In a period that, more than ever, people need to come together and share things, emotions, (even refrained) togetherness!
And who else in our event industry can guarantee that safe and corona proof better than experienced Event Agencies. Of course, we do! It is our f****** job.

Photoevents
greenkey drive through
Photoevents|
04 March 2021

Onze allereerste opdracht van het jaar na méér dan tien maanden inactiviteit. De medewerkers kregen een tijdslot toegewezen om met eigen wagen doorheen het event te rijden. Op het parcours hadden we een greenkey doek gespannen om de wagens met passagiers tegen te fotograferen. De fotomontage was amper twintig seconden later klaar en dient meteen ook als toegangsticket tot de ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Vervolgtraining 'Online & Hybride Eventmanagement - Level 2'

Vervolgtraining 'Online & Hybride Eventmanagement - Level 2'

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Met deze argumenten krijg je (meer) budget voor jouw online events

Advertenties