Cateraars en feestzalen groeperen zich om hun rechten op te eisen

Cateraars en feestzalen groeperen zich om hun rechten op te eisen

"Vlaamse cateraars en feestzaaluitbaters worden hard getroffen door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. En opeens zijn we een aparte categorie geworden in de horeca als het gaat om steunmaatregelen. Niet alleen de overheid maar ook de vakfederaties hebben tot nu toe weinig oog gehad voor onze noden."


Onder impuls van Ilse Delaere is een werkgroep aan de slag om hier verandering in te brengen. In de werkgroep (zie ook foto): Ben Van Hoof (Saillart Catering), Yves Van Dijck (Salons Magnus) en Ilse Delaere (Cook & Style). "We willen zoveel mogelijk collega's groeperen, hen te vertegenwoordigen bij Horeca Vlaanderen en te helpen bij de dagelijkse uitvoering van hun activiteit."


Opeens zijn we een aparte categorie geworden in de horeca als het gaat om steunmaatregelen. Nochtans bedienen we onze gasten op dezelfde manier als de collega-restaurateurs, cafés, broodjeszaken, frituren, ...Tussen wal en schip

Bij een aantal van de cateraars en feestzaaluitbaters werd reeds een teruggave gevraagd van de hinderpremies. In het belang van de volksgezondheid bedienen de cateraars en feestzaaluitbaters nochtans hun gasten op dezelfde manier als de collega-restaurateurs, cafés, broodjeszaken, frituren, ... die wel aanspraak konden maken op de premie. "Momenteel kunnen foorkramers, marktkramers en discotheken nog steeds aanspraak maken op de hinderpremies. Als we geen restaurateurs zijn, dan zijn cateraars ambulante handelaars zoals de marktkramers die op locatie gasten bedienen. Of niet?"

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Photoevents
greenkey drive through
Photoevents|
04 March 2021

Onze allereerste opdracht van het jaar na méér dan tien maanden inactiviteit. De medewerkers kregen een tijdslot toegewezen om met eigen wagen doorheen het event te rijden. Op het parcours hadden we een greenkey doek gespannen om de wagens met passagiers tegen te fotograferen. De fotomontage was amper twintig seconden later klaar en dient meteen ook als toegangsticket tot de ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Easy2Rent voegt LED aan assortiment toe

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Kursaal Oostende blikt vooruit naar state-of-the art verbouwing

Nationaal evenementenplan Nederland

Nationaal evenementenplan Nederland

Advertenties