Hoe toon je je bezoekers dat je echt om hen geeft? Organiseer 'gezonde' evenementen

Hoe toon je je bezoekers dat je echt om hen geeft? Organiseer 'gezonde' evenementen

Ben je authentiek en attent of achteloos en onverschillig? Je bezoekers zullen dat voelen. De manier waarop je je evenement ontwerpt, de ervaring die je voor ogen hebt, het zal een grote impact hebben op de perceptie van je gasten.

 

Je denkt misschien dat de toegevoegde waarde van je event is om een netwerkomgeving te creëren of je bezoekers te voorzien van geweldige sprekers. Dat is goed, maar je gasten komen voor iets anders, namelijk de beleving zelf.

 

Wie wil zijn werkroutine niet eens onderbreken voor twee of drie dagen nieuwigheden en opwinding? Daarom moet je bij het plannen van je event nadenken over hoe je de ervaringen en percepties van je gasten kan verbeteren. Zet deze stappen ook in je draaiboek in je event software.

 

Mensen willen verzorgd worden. Ze komen naar een happening om zich goed te voelen. En alleen een evenement waar de nodige aandacht voor de bezoekers is voorzien, zal ervoor zorgen dat je deze verwachtingen inlost. Wat bedoelen we daarmee? Laat zien dat je om je gasten geeft. Probeer dat uit te drukken in elk detail. Weet welke noden je gasten hebben. Overweeg gezondere events. Misschien komt dit advies als een verrassing. Maar denk even na: liters alcohol, hopen ongezonde voeding en uren zitten op een stoel. Is dat gezond? Waarschijnlijk niet. Gelukkig kan je met een aantal kleine aanpassingen je gasten een aangename én gezond evenement bezorgen:

 

 

Tip 1: zorg voor gezonde snacks tijdens de breaks

We kennen allemaal de traditionele koffie-en-koek-pauzes. Probeer eens iets nieuws, met minder cafeïne en koolhydraten. Smaakvolle en voedzame snacks tonen dat je geeft om het welzijn van je bezoekers. Hier vind je wat inspiratie: amandelen, gezonde, in de oven gebakken chips, meergranen wafeltjes, pure chocolade, stukjes appel, cottage cheese, gedroogde of verse bessen, meergranen crackers enz. Spreek er je cateraar over aan!

 

 

Tip 2: verhoog de hoeveelheid fruit en groenten bij de lunch of het diner

Iedereen heeft zijn eigen eetgewoonten, maar we kunnen allemaal wat extra fruit en groenten gebruiken. Vraag de cateraar maaltijden te voorzien met meer fruit en groenten. Hierdoor worden je gasten aangemoedigd om gezonder te eten. Voordeel dat je er gratis bijkrijgt: gasten met veel energie.

 

 

Tip 3: werk samen met bio leveranciers

Eigenlijk is het cateringteam net zo belangrijk als je audiovisueel team. Hun inzet om kwaliteit te leveren verzekert de positieve ervaring bij jouw bezoekers. Om je ervan te verzekeren dat je met een goede partij samenwerkt, check hun website en social media posts. Je kan ook kiezen om samen te werken met een cateringbedrijf dat werkt met biologische producten. Zo maak je heel duidelijk dat je geeft om je bezoekers.

 

 

Tip 4: beperk alcohol

Dit is een lastige, en als je eerlijk bent, het zal sommige bezoekers teleurstellen. Langs de andere kant, onbeperkte sloten alcohol vormen ook een risico op je event. Dit is vooral van toepassing tijdens cocktails en netwerk-evenementen. Beperk de alcohol en zorg tegelijkertijd voor een ruim aanbod niet-alcoholische alternatieven zodat je iedereen tevreden stelt.

 

Tip 5: voorzie actieve pauzes

Mensen komen ook naar evenementen om even weg te zijn van hun werkroutine. Zorg er dus voor dat ze ook bij jou niet heel de dag passief op een stoel moeten zitten. Zorg voor actieve breaks, zoals wandelingen of yoga.


Overdrijf niet, het moet natuurlijk niet te intensief zijn en voorzie een alternatief voor mensen die immobiel zijn of beperkte fysieke mogelijkheden hebben.

 

 

In het kort

Je moet niet overdrijven met gezonde alternatieven, maar je bezoekers vertroetelen en hun fysieke en mentale welzijn verbeteren is een bijzonder goed idee. Zorg voor heerlijke, voedzame snacks en maaltijden, beperk alcohol en voorzie actieve pauzes. Gezondheid eerst! Veel succes!

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten

Meer over dit onderwerp en tal van andere tips over het organiseren van evenementen vind je in het boek EVENTPLANNER.

Bestel nu

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Proef de zomer: verfrissende cocktails en mocktails van Grunewald.bar

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties