Houd je evenement gezond

Houd je evenement gezond

We doen steeds meer inspanningen om gezond te leven. Hoe trekken we die levensstijl door in de evenementen die we organiseren? Want een gezond aanbod kleurt ook de beleving van onze klanten en deelnemers. En dat waarderen ze.

 

Je evenement gezond houden is vooral een kwestie van keuzes maken. Als jij als organisator of toeleverancier oog hebt voor de gezondheid van je klanten in je aanbod, dan kies je automatisch voor gezonde alternatieven. Waar kan je het verschil maken? 

 

Kies voor gezonde catering

De meeste cateraars hebben tegenwoordig gezonde alternatieven in hun aanbod. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor creatieve en gezonde tussendoortjes. In plaats van de klassieke koffie en cake serveer je een gezonde smoothie en fruitsnacks. Voor lunches en diners pik je er bij voorkeur de lichtere maaltijden uit. Kookt je cateraar met bio-ingrediënten? Gebruikt hij superfoods? Voorziet hij naast wijn en bier ook alcoholvrije varianten? Jij hebt de touwtjes in handen om je gasten een gezonde hap en drank voor te schotelen.

 

Bouw beweging in  

Niets is beter dan een portie beweging om je hersenen wat zuurstof te geven. Organiseer je een congres, voorzie dan ook wat lichaamsbeweging. Dat kan in aparte workshops of in kleine sessies tussendoor, als sprekers elkaar afwisselen bijvoorbeeld. Houd het bij voorkeur laagdrempelig en niet te zwaar. Niemand heeft zin om zwetend als een rund  de rest van de dag door te brengen. Denk aan een korte yogasessie, tips voor een betere lichaamshouding, ademhalingsoefeningen... En waarom niet: een massageworkshop? Of neem je deelnemers mee op een wandelsessie in open lucht. Dat frist meteen hun geest op. Zo blijven ze ook tijdens de presentaties, sessies en workshops alerter.

 

Heilzame locaties

Zoek je een locatie voor een gezond evenement, neem dan outdoor- en sportmogelijkheden mee op in je checklist. Kan je makkelijk even naar buiten? Is er een terras of tuin? Is er een wellness in de buurt? Of zijn er sportfaciliteiten? Integreer in het programma van je evenement ook de mogelijkheid om hier gebruik van te maken. Of kies resoluut voor een buitenlocatie. Weet wel, dat die keuze in ons klimaat altijd een risico inhoudt...

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties