Wie heeft nog vuurwerk nodig als je 300 drones kan inzetten?Wie heeft nog vuurwerk nodig als je 300 drones kan inzetten?

Disney lanceert samen met Intel de grootste drone led-show ter wereld. 300 drones zullen een geavanceerde choreografie uitvoeren die voor een nooit gezien spektakel in de lucht zorgen!

 

Intel verbrak in 2015 met zijn 100 gechoreografeerde drones een wereldrecord in Duitsland. Disney was hier zo danig van onder de indruk, dat ze aan Intel vroegen om een alternatief te voorzien voor hun vuurwerkshow tijdens de feestdagen.

 

 

Ongelooflijk staaltje technologie

Na Intel's wereldrecord met 100 drones en een bijhorende tour in Europa, was het tijd voor evaluatie. Intel's New Technology manager, Josh Walden, merkte op dat de voorbereidingstijd voor een show echt veel te lang was. Na een brainstorm kwam het team met een manier om de drones ook offsite te programmeren. Nadien kan men de choreografie gewoon downloaden naar de drones, die daarna aan hun schouwspel beginnen.

 

De drones kregen een nauwkeurigere gps en zijn zo strak geprogrammeerd dat ze tot op anderhalve meter van elkaar kunnen vliegen. Voorheen moest er nog minstens 3m tussen de drones blijven om ze niet te laten botsen. Ze zijn gebouwd uit kunststof waardoor ze maar het gewicht van een volleybal hebben. Voor alle veiligheid zal het schouwspel op zo'n 180m van het publiek plaatsvinden, over een meer van Disney Springs.

 

 

Creativiteit troef

We wisten al langer dat drones en creativiteit goed samengaan, maar Intel heeft echt z'n grenzen verlegd met dit technologisch vuurwerk. Details over hoe de show er nu precies uit gaat zien, zijn nog niet bekend maar Disney postte al een teaser waarbij drones de vorm van een kerstboom aannemen.

 

 

 

Nu mensen beseffen dat drones ook als show ingezet kunnen worden, zullen we meer en meer van deze verbazingwekkende technologische hoogstandjes te zien krijgen. Of ze ooit vuurwerk volledig zullen uitroeien is lang niet zeker, maar er zijn zeker nog heel wat indrukwekkende dingen mee te doen!

 

 

Bekijk ook de eventplanner.tv afleveringen:

18-11-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Checklist voor duurzame eventsChecklist voor duurzame events
Ontdek de VIP-formules van Filmfestival OostendeOntdek de VIP-formules van Filmfestival Oostende
4 sfeertips voor een evenement met een topuitstraling4 sfeertips voor een evenement met een topuitstraling
Advertenties

In de kijker

Art Of Confusion

Art Of Confusion

Audiovisuele ondersteuning van (bedrijfs)evenementen en festivals.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 25-03Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 2. 24-03Zelfstandig magazijnier (m/v)
  Event Flooring Services
  Oost-Vlaanderen
 3. 03-03Actieve planner Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]