Lichtspektakel met drones en... duiven

Lichtspektakel met drones en... duiven

Drones worden op events voor heel uiteenlopende doeleinden ingezet zoals video captatie en beveiliging. Het is echter verrassend hoe weinig ze ingezet worden voor entertainment.

 

Begin dit jaar lieten we al zien hoe Intel het wereldrecord verbrak met een lichtshow uitgevoerd door drones. Dit keer is het het Japanse Sky Magic dat voor een adembenemend zicht zorgt. 20 drones zijn perfect op elkaar afgestemd en zorgen voor een strakke choreografie.

 

 

Drones zijn aan hun opmars bezig, zeker nu er ook een wettelijk kader is voor drones op evenementen. Waar ze vroeger enkel dienden om te filmen of iets te bezorgen, worden hun andere mogelijkheden nu benut. Sky Magic besloot ze in een klein raster te steken en hier LED's op te bevestigen. Voor deze choreografie gingen 16.500 LED's de lucht in, 825 per drone dus.

 

Deze hoeveelheid LED's biedt natuurlijk heel wat mogelijkheden. In combinatie met de juiste muziek en een passende setting, kan je een mooie show neerzetten. Een leuk alternatief voor vuurwerk die je gasten met verstomming zullen slaan. Alsof dat nog niet spectaculair genoeg was, besloten ze om dit voor vulkaan Fuji uit te voeren. Het wow-effect is er zeker!

 

Duiven

Ook in New York passen ze het zelfde trucje toe met vliegende LED’s, maar dan zonder drones. Kunstenaar Duke Riley, die het dertig minuten durende spektakel bedacht, gebruikt 2.000 duiven. De duiven dragen lichtgevende ledbandjes aan hun poten: die lichtjes worden via een afstandsbediening gecontroleerd.

 

 

Lees ook:

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties