6 tips voor drones op je event6 tips voor drones op je event

Spectaculaire luchtbeelden die de reportage van je evenement compleet maken. Tegenwoordig is dat kinderspel, dankzij de drone. Deze kleine handige onbemande quadrocopter vliegt zacht snorrend over je publiek. Resultaat: unieke luchtbeelden van je beurs, event, congres of teambuilding.

 

En om het beste uit je drone te halen, houd je best rekening met de volgende 6 tips:

 

1.Maak een script

Welke beelden verwacht je? En welke shots mogen zeker niet ontbreken? Spreek op voorhand goed af met de drone-piloot welke filmpjes en foto's hij zeker moet maken. Schrijf een script uit. Dat is de beste briefing die je kan geven.  

 

2. Vraag referenties

De drone-bedrijfjes schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar de kwaliteit van het werk en het beeldmateriaal durft al eens te verschillen van bedrijf tot bedrijf. Informeer je daarom goed over de leverancier die je wil inzetten. Vraag referenties en voorbeelden van vorig werk.  

 

3. Let op: drones kunnen storen

Drones maken een brommend geluid en veroorzaken een windvlaag. Houd daar rekening mee. Beelden schieten van een boeiende spreker in actie met een drone is dus geen goed idee. Zoek daar alternatieven.   

 

4. Safety first

Drones zijn niet zonder gevaar. Zeker als er veel mensen in de buurt zijn. Bespreek de mogelijke risico's met de drone-operator. Zorg dat hij de ruimte waar hij moet vliegen, kent. Breng hem op de hoogte van mogelijke obstakels. En van antennes of andere objecten die eventueel interferentie veroorzaken. Volgt hij de drone of bedient hij hem van op een vaste positie achter een beeldscherm? Dring er op aan dat de piloot voortdurend oogcontact houdt met zijn quadrocopter.  

 

5. Vraag toestemming om te filmen

Wil je de drone inzetten op een specifieke locatie (beurshal, festivaloptreden, ...), zorg dan in eerste instantie voor een akkoord van de locatie. En spreek goed af wat en waar mag worden gefilmd.  

 

6. Houd rekening met de wetgeving

Klachten over het gebruik van drones hebben vaak te maken met privacy of verstoring van het luchtruim. In vele Europese landen bestaat er al een wet- en regelgeving die die zaken regelt. In de wetgeving wordt meestal onderscheid gemaakt tussen particulier en professioneel gebruik.  

 

België: nieuwe wet voor het najaar

In België wordt in het najaar 2015 een nieuwe wet van kracht. Die voorziet dat drones voor privégebruik alleen boven privéterrein mogen vliegen en niet hoger dan 30 meter. Ook alle privacy regels gelden. Professionele drones mogen tot 90 meter hoog vliegen. Maar wel onder de volgende voorwaarden: je moet je quadcopters inschrijven. Als piloot moet je medische, theoretische en praktische proeven afleggen. En wil je activiteiten met een 'hoog risico' gaan uitoefenen, bijvoorbeeld vliegen over een groot publiek, dan moet je een specifiek dossier naar het Directoriaat-Generaal van de Luchtvaart (DGLV) sturen.

 

Lees meer: Hoe kan je wettelijk 'dronen' op evenementen

08-04-2015

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
Hoe kan je het gedrag van je bezoekers beïnvloeden?Hoe kan je het gedrag van je bezoekers beïnvloeden?
Versuz stijgt opnieuw sterk in lijst van beste clubs ter wereldVersuz stijgt opnieuw sterk in lijst van beste clubs ter wereld
Advertenties

In de kijker

Thermae Sports Merchtem

Thermae Sports Merchtem

Combineer inspanning met ontspanning bij Thermae Sports Merchtem.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen