Oplichters organiseren nep-bedrijfsfeestenOplichters organiseren nep-bedrijfsfeesten

Zestien beklaagden zijn maandag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschenen voor 62 feiten van oplichting en 15 pogingen in zowat heel Vlaanderen.

 

Ze bestelden enerzijds drank en etenswaren zonder die te betalen en huurden anderzijds trekkers en opleggers die ze verkochten in het buitenland. Het openbaar ministerie vorderde celstraffen van zes maanden tot vier jaar.

 

Het eerste dossier is bij het parket gekend als de 'bierfeesten'. De beklaagden hadden tussen 2007 en 2010 onder het mom van een bedrijfsfeest voor duizenden euro’s aan drank en eten besteld bij verschillende handelaren in onder meer Antwerpen, Rumst, Geel, Willebroek, Beveren, Tremelo en Sint-Pieters-Leeuw. Het totale nadeel bedroeg 60.000 euro.

 

Behçet I. (56), Sharon B. (28), Dirk P. (41) en Luc H. (47) waren volgens de procureur de spilfiguren. De andere beklaagden waren vaak aan lager wal geraakte kennissen die op café geronseld werden als papieren zaakvoerders van de firma's, waarmee de bestellingen geplaatst werden. Wat drie van hen betrof, vroeg de procureur zelf de vrijspraak, omdat ze niet wisten dat de bestellingen nooit betaald gingen worden.

 

In het tweede dossier werden elf trekkers en opleggers gehuurd bij firma’s in onder meer Wijnegem, Hooglede, Sint-Truiden, Laakdal en Berlaar. De voertuigen werden nooit teruggebracht en doken later in Turkije en Irak op. Ook hier werden valse facturen opgesteld, vaak op naam van de firma’s Mema Constructs en Aldex Benelux, die ook al bij de 'bierfeesten' opdoken. In beide dossiers laten de hoofdbeklaagden verstek gaan.

Bron: De Standaard 05/05 via License2Publish - 18-05-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?
Virtual, augmented en mixed reality tijdens FestivakVirtual, augmented en mixed reality tijdens Festivak
Hoe maak je presentaties die de aandacht vasthouden?Hoe maak je presentaties die de aandacht vasthouden?
Advertenties

In de kijker

KPN Event

KPN Event

Tijdelijke communicatie op elke locatie.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 23-10Event Manager
  Fort Evenementen
  Noord-Holland
 2. 23-10Stage Marketing & Communicatie
  Fort Evenementen
  Noord-Holland
 3. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen