De 5 grootste tijdverspillersDe 5 grootste tijdverspillers

Als eventmanager heb je het druk, superdruk. Geen tijd te verliezen dus. Dit zijn de 5 grootste tijdverspillers voor managers. Je bent gewaarschuwd!

 • Meetings. 
  Je wordt regelmatig uitgenodigd om vergaderingen bij te wonen waar je eigenlijk niet nodig bent. Ga enkel naar meetings die echt noodzakelijk zijn en laat voor de rest iemand anders in je plaats gaan.

 • PowerPoint Presentaties. 
  Langdurige presentaties met te veel slides kosten teams wereldwijd gigantisch veel tijd. Hanteert daarom deze vijf principes wanneer zich powerpointpresentaties aanmelden: vijf dagen op voorhand de presentatie doorsturen, maximaal vijf slides per presentatie, maximaal vijf bullet points per slide, alle mogelijke verzoeken op de eerste slide en geen enkel woord letterlijk aflezen.

 • Vraag-en-antwoordsessies. 
  Een executive die zijn werknemers toelaat hem te benaderen met vragen over hun werk doet na verloop van tijd het belangrijkste werk voor hen en voorkomt dat ze zelf dieper gaan nadenken. Het beste antwoord op elke vraag is daarom meestal: "Ik weet het niet. Wat denk jij?"

 • Middelmatige tot slechte werknemers. 
  In elk bedrijf zijn er A-, B- en C-werknemers. Als leider is je tijd veel beter besteed met het coachen van B's om er A's van te maken dan met de meestal onmogelijke taak om C's in B's te veranderen. Bovendien willen A's vaak helemaal niet met C's samenwerken en riskeer je dus je topwerknemers te verliezen door te veel bezig te zijn met je zwakste schakels.

 • Technologische verandering. 
  De implementatie van nieuwe technologische systemen slorpt (vooral in kleine en middelgrote bedrijven zonder ervaren experts inzake change en procesmanagement) erg veel tijd op die anders productief gebruikt zou kunnen worden. Bovendien keren veel bedrijven zich tijdens zo'n veranderingsfase inwaarts om met de nieuwe systemen te leren omgaan en gaat de klantgerichtheid intussen verloren.
Bron: express.be - 05-03-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

De 'customer journey' van je event begint al bij de registratieDe 'customer journey' van je event begint al bij de registratie
Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?
Hoe maak je presentaties die de aandacht vasthouden?Hoe maak je presentaties die de aandacht vasthouden?
Advertenties

In de kijker

Breepark

Breepark

Doen, wat je leuk vindt.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-10Bewakingsagent (m/v)
  Key4ce Security
  Oost-Vlaanderen
 2. 20-10Hulpverlener tijdens evenementen
  Ambulance Medical Service vzw
  Limburg
 3. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen