De 5 grootste tijdverspillersDe 5 grootste tijdverspillers

Als eventmanager heb je het druk, superdruk. Geen tijd te verliezen dus. Dit zijn de 5 grootste tijdverspillers voor managers. Je bent gewaarschuwd!

 • Meetings. 
  Je wordt regelmatig uitgenodigd om vergaderingen bij te wonen waar je eigenlijk niet nodig bent. Ga enkel naar meetings die echt noodzakelijk zijn en laat voor de rest iemand anders in je plaats gaan.

 • PowerPoint Presentaties. 
  Langdurige presentaties met te veel slides kosten teams wereldwijd gigantisch veel tijd. Hanteert daarom deze vijf principes wanneer zich powerpointpresentaties aanmelden: vijf dagen op voorhand de presentatie doorsturen, maximaal vijf slides per presentatie, maximaal vijf bullet points per slide, alle mogelijke verzoeken op de eerste slide en geen enkel woord letterlijk aflezen.

 • Vraag-en-antwoordsessies. 
  Een executive die zijn werknemers toelaat hem te benaderen met vragen over hun werk doet na verloop van tijd het belangrijkste werk voor hen en voorkomt dat ze zelf dieper gaan nadenken. Het beste antwoord op elke vraag is daarom meestal: "Ik weet het niet. Wat denk jij?"

 • Middelmatige tot slechte werknemers. 
  In elk bedrijf zijn er A-, B- en C-werknemers. Als leider is je tijd veel beter besteed met het coachen van B's om er A's van te maken dan met de meestal onmogelijke taak om C's in B's te veranderen. Bovendien willen A's vaak helemaal niet met C's samenwerken en riskeer je dus je topwerknemers te verliezen door te veel bezig te zijn met je zwakste schakels.

 • Technologische verandering. 
  De implementatie van nieuwe technologische systemen slorpt (vooral in kleine en middelgrote bedrijven zonder ervaren experts inzake change en procesmanagement) erg veel tijd op die anders productief gebruikt zou kunnen worden. Bovendien keren veel bedrijven zich tijdens zo'n veranderingsfase inwaarts om met de nieuwe systemen te leren omgaan en gaat de klantgerichtheid intussen verloren.
Bron: express.be - 05-03-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

TIP! - Hoe kies je een partycateraar?TIP! - Hoe kies je een partycateraar?
Bespraar tijd bij het plannen van je volgende evenementBespraar tijd bij het plannen van je volgende evenement
Amazon wil concert tickets verkopenAmazon wil concert tickets verkopen
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 18-08Junior Event Producer
  Sylvester Productions
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 2. 18-08Account Manager
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 3. 11-08Project Coordinator (m/v)
  Event Flooring Services
  Antwerpen