Paniek in VS: tekort aan clowns dreigtPaniek in VS: tekort aan clowns dreigt

De clown, een van de meest geliefde (en soms bevreesde) personages in het leven van kinderen, dreigt in de Verenigde Staten uit te sterven. De vakbond voor clowns waarschuwt voor twee gevaren: De huidige generatie vergrijst en er zijn veel te weinig nieuwelingen die het vak nog willen leren, laat staan beoefenen.

 

"De clown sterft uit", zegt Glen Kohlberger, de voorzitter van 'The Clowns of America International. "Ze gaan dood en er komt te weinig nieuwe aanwas. Hadden we in 2004 nog 3.500 leden, nu zijn dat er nog maar 2.500. Bovendien stijgt de gemiddelde leeftijd van de clowns nog ieder jaar, waardoor de daling voorlopig zal aanhouden als er geen maatregelen worden genomen", verzucht hij in The NY Daily News.

 

Verdiensten

"We hebben te kampen met een fenomeen dat kennelijk geen aantrekkelijk beroep meer is (een clown verdient gemiddeld omgerekend zo'n 200 euro bruto voor een evenement of kinderfeestje) en ook niet meer cool is in de 21ste eeuw. De clown kende zijn hoogtijdagen in de jaren '40 en '50 van de twintigste eeuw", zegt Deanna Hartmier, vicevoorzitter van de World Clown Association.

 

Hollywood krijgt er van de belangenbehartigers langs als (mede-) veroorzaker van de angst voor clowns (coulrofobie). Films als 'It' (gebaseerd op een verhaal van Stephen King over de moordlustige clown Pennywise) zouden die angst hebben aangewakkerd onder het publiek. 

 

Seriemoordenaar

Ook de naam John Wayne Gacy, doet iedereen die de clown een warm hart toedraagt, huiveren. In en om Chicago bekend als Pogo The Clown, verkrachtte en vermoordde hij 33 jongens en jongemannen in de leeftijd van 14 en 22 jaar, in de jaren '70. Hij werd in 1994 met een dodelijke injectie geëxecuteerd.

 

Tenslotte zal ook de clown die eind vorig jaar het Engelse Northampton onveilig maakte zal niet hebben bijgedragen aan meer positieve beeldvorming over clowns.

 

Hoe is het met de clown-populatie in België en Nederland gesteld?

Bron: HLN 18/02 via License2Publish - 22-02-2014

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Saboteer je event met een slecht registratieformulierSaboteer je event met een slecht registratieformulier
Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?
Ben jij klaar voor de GDPR?Ben jij klaar voor de GDPR?
Advertenties

In de kijker

KPN Event

KPN Event

Tijdelijke communicatie op elke locatie.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen