Libéma koopt Aviodrome

Libéma koopt Aviodrome

Leisure concern Libéma, exploitant van o.a. Safaripark Beekse Bergen, Brabanthallen 's Hertogenbosch en Omnisport Apeldoorn, heeft attractiepark en eventlocatie Aviodrome gekocht.

 

Na onderhandelingen van enkele maanden werd een akkoord bereikt. De eventlocatie vroeg eind vorig jaar het faillissement aan. Aviodrome opent weer op 28 april 2012 in een vernieuwde opzet.

 

Om de beleving hedendaags en vernieuwend te houden, is er een aantal elementen aan het concept toegevoegd. Een belangrijke verandering is de toevoeging van een horecaplatform met buitenterras, dat gebouwd wordt naast de Boeing 747. Dit biedt bezoekers een uniek uitzicht op het vliegverkeer dat dagelijks op Lelystad Airport plaatsvindt. Tevens komen in het Aviodrome zeven attractiezones. Een walk through presentatie met animatronics laat op speelse wijze zien hoe de bagageafhandeling op een luchthaven wordt georganiseerd. Een groot aantal vliegtoestellen wordt publiekstoegankelijk. Tijdens diverse shows worden draaiende motoren en taxiënde historische vliegtuigen getoond. Alle attracties zijn gratis en de toegangsprijzen worden niet verhoogd.

 

"Zoiets unieks als Aviodrome moest en zou wat ons betreft behouden blijven. Aviodrome is het enige themapark in Nederland met historie, heroïek en helden van de Nederlandse luchtvaart als thema", aldus Dirk Lips, Algemeen Directeur van Libéma.

 

Wethouder Jop Fackeldey is eveneens verheugd. "Gemeente Lelystad is erg blij dat het bijzondere Aviodrome voor Nederland - en voor Lelystad in het bijzonder - behouden kan blijven. Dit Nationaal luchtvaarterfgoed blijft hiermee laagdrempelig en op een goed bereikbare plek toegankelijk voor het Nederlandse én buitenlandse publiek. Libéma is een partij die haar sporen in de vrijetijdsmarkt ruimschoots verdiend heeft. We zijn ervan overtuigd dat zij van het vernieuwde Aviodrome een succes gaan maken".

 

Curator Bert van Apeldoorn bevestigt de overname van alle activa van Aviodrome. "De unieke luchtvaartcollectie - die bestaat uit onder andere ruim 100 vliegtuigen - kan omschreven worden als cultureel historisch erfgoed. Door deze overname blijft de collectie bij elkaar en hoeft niet geveild te worden. De opbrengst van deze verkoop kan worden verdeeld over alle schuldeisers ".

Reageer op dit artikel

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Kosmopolitan
We bring you the festival feeling at home!
Kosmopolitan|02 June 2020

Jammer & helaas …

Het festivalseizoen 2020 zal een mager beestje worden in nasleep van het Corona-virus.

We kunnen hiermee trachten te leren leven en te aanvaarden of ons niet laten doen, de moed bijeen schrapen en ons eigen festival thuis opzetten …

#FESTIVALATHOME  biedt jullie een kant-en-klare oplossing aan om een festival bij jullie thuis op te zetten op volgende data:


ZATERDAG 18 JULI 2020

ZONDAG 19 JULI 2020

ZATERDAG 25 JULI 2020

ZONDAG 26 JULI 2020


Dus, je leest het goed: jullie eigen festival bij jullie thuis is geen droom maar realiteit binnen een aanvaardbaar budget waarvoor wij 3 formules, DREAM/HEAVEN & PARADIS  hebben samengesteld en terug te vinden ...

Lees meer

Like Comment

Lees ook

Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der Straeten Bestel nu!

Vacatures