Doorbraak voor ticketverkoop: Wat Ticketmaster's nieuwe toezegging betekent

Doorbraak voor ticketverkoop: Wat Ticketmaster's nieuwe toezegging betekent

De zomer van 2024 brengt goed nieuws voor consumenten. Ticketmaster, één van de grootste ticketverkopers, heeft belangrijke toezeggingen gedaan die de manier waarop tickets worden doorverkocht, ingrijpend zullen veranderen.


Na een onderzoek door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in Nederland heeft Ticketmaster besloten om consumenten toe te staan hun tickets via andere doorverkoopplatforms door te verkopen. Althans alvast in Nederland. Dit is een belangrijke stap die niet alleen de concurrentie bevordert.Wetgeving en achtergrond

Tot voor kort konden tickets van Ticketmaster alleen via het eigen platform van Ticketmaster worden doorverkocht. Deze beperking werd opgelegd om fraude te voorkomen, maar bracht ook problemen met zich mee. Consumenten hadden minder keuzevrijheid en andere doorverkoopplatforms werden benadeeld, wat leidde tot minder concurrentie en uiteindelijk hogere kosten en slechtere voorwaarden voor consumenten.


Het onderzoek van de ACM heeft geleid tot een toezegging van Ticketmaster om deze obstakels weg te nemen. Hierdoor kunnen consumenten hun tickets nu via elk doorverkoopplatform van hun keuze doorverkopen, wat de concurrentie bevordert en consumenten meer opties geeft.


Als event organisator is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze veranderingen en je klanten te informeren over de nieuwe mogelijkheden. Zorg ervoor dat je samenwerkt met meerdere doorverkoopplatforms om je klanten de beste opties te bieden én de authenticiteit van je tickets te bewaken.

Bron: ACM, iStockPhoto

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Eventpartners - Bezoekersregistratie
Zeven inspirerende ideeën om van jouw congres een groot succes te maken
Eventpartners - Bezoekersregistratie|
10 juni 2024

Congressen bieden een uitstekend platform voor het delen van de nieuwste ontwikkelingen en prestaties binnen een vakgebied of sector. Maar als jouw congres jaarlijks wordt georganiseerd, kan het best een uitdaging zijn om elke editie voor de deelnemers weer minstens zo interessant en aantrekkelijk te maken als de voorgaande editie. Hoe voorkom je dat jouw congres routinematig gaat voelen en ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Top 7 uitdagingen bij het organiseren van evenementen en hoe je ze overwint

Top 7 uitdagingen bij het organiseren van evenementen en hoe je ze overwint

Sectoronderzoek: vul de Event Confederation enquête in

Sectoronderzoek: vul de Event Confederation enquête in

Nieuwe stichting ExpoTalent stimuleert innovatieve beursconcepten

Nieuwe stichting ExpoTalent stimuleert innovatieve beursconcepten

Advertenties