Stichting Artiesten Belangen Centrum gaat op in Kunstenbond

Stichting Artiesten Belangen Centrum gaat op in Kunstenbond

Het ABC (Artiesten Belangen Centrum) heeft besloten om ondergebracht te worden bij de Kunstenbond, de vakbond van de culturele en creatieve sector. Dat betekent dat het ABC, na bijna 25 jaar, gaat ophouden te bestaan.


"Tijdens de Corona-periode hebben we gezien hoe kwetsbaar en fragiel de creatieve sector in Nederland is. Een nieuw initiatief, nl. de oprichting van de Creatieve Coalitie, heeft ons geleerd dat je met goede ideeën en vereende krachten, zowel op politiek als op bestuurlijk niveau, een wezenlijke bijdrage kan leveren om tijden van crisis te doorstaan", vertelt ABC voorzitter Roel van Dongen.


"Versnippering binnen de branche leidt niet tot verbeteringen maar eerder tot onvoldoende daadkracht. Het gezegde 'Samen sta je sterk' is nog nooit zo belangrijk geweest voor de creatieve sector als juist nu in 2024, op de vooravond van een nieuw te vormen kabinet. Om het woord bij de daad te voegen heeft het ABC gezocht naar partners waarmee een samenwerking mogelijk is. In de Kunstenbond hebben wij een professionele partij gevonden die dat mogelijk maakt."


Sinds de oprichting in 1999 heeft het Artiesten Belangen Centrum zich, eerst als vereniging en vanaf 2017 als stichting, met veel passie en beleving ingezet voor de verdere professionalisering van de entertainmentbranche. Het Artiesten Belangen Centrum was voor menig artiest en muzikant een waardevolle gesprekspartner en organisator van beroepsondersteunende activiteiten. 


"Wij zijn zeer enthousiast dat we een oplossing hebben kunnen vinden om de continuïteit van de dienstverlening en informatievoorziening van het ABC te garanderen. In de Kunstenbond hebben we een professionele partij gevonden die dat mogelijk maakt. Het zijn niet alleen mensen met hart voor cultuur, ze hanteren ook nog eens zeer scherpe tarieven voor de diensten die ze aanbieden."

 

"Al onze 'know how' zal met Kunstenbond gedeeld worden en (oud) leden/aangeslotenen, relaties en contacten van het Artiesten Belangen Centrum zullen in staat worden gesteld om zich met toekomstige vragen, verzoeken en bespreekpunten tot de Kunstenbond te wenden. Wij zijn ervan overtuigd dat Kunstenbond de rol als ondersteuner en gesprekspartner voor ons netwerk met verve zal vervullen. Graag danken wij u voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen 25 jaar!"

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Waarom Oostende 'the place to be' is voor jouw meeting, teambuilding of congres?

Help ons event planning naar een hoger niveau tillen: geef een 5-sterrenreview op G2!

Help ons event planning naar een hoger niveau tillen: geef een 5-sterrenreview op G2!

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Werken in de eventsector is niet evident, maar maakt gelukkig

Advertenties