Opgepast: controles opblaasbare attracties op komst

Opgepast: controles opblaasbare attracties op komst

De Federale Overheidsdienst (FOD) Economie trekt aan de bel: op te veel evenementen duiken er opblaasbare attracties op die niet helemaal aan de veiligheidsnormen voldoen. Denk hierbij aan springkastelen en uitdagende obstakelparcours die zowel jong als oud aantrekken. Om deze reden gaat de FOD Economie scherper toezien op deze speelstructuren.


Dit besluit komt niet uit de lucht vallen, schrijft vakvereniging BESA. Na een recent ongeluk met een springkasteel en verschillende andere zorgwekkende waarnemingen, is het duidelijk dat de veiligheid bij het gebruik van deze structuren een serieuze zaak is. Of het nu gaat om een te harde ondergrond zonder de juiste valmatten, springkastelen die te dicht bij elkaar staan, of de niet te negeren blazers die binnen het bereik van nieuwsgierige kinderhandjes staan; de lijst met problemen bij sommige leveranciers is lang en alarmerend.


Daarom rolt de Belgische FOD Economie de mouwen op om binnenkort grondig te inspecteren op evenementen waar deze luchtige giganten het landschap kleuren. Organisatoren moeten zich schrap zetten: voldoen aan de veiligheidsvoorschriften is geen keuze maar een must. De regels zijn duidelijk en staan beschreven in koninklijke besluiten die elke organisator na zou moeten leven om de veiligheid van de bezoekers te waarborgen.


Dus, voor iedereen die dacht een springkasteel zomaar ergens neer te kunnen zetten: denk twee keer na. De FOD Economie komt eraan, met het welzijn van de springende bezoekers voorop. Voor meer informatie over wat wel en niet mag, kun je terecht in de pdf hieronder van de FOD Economie, waar alles staat wat je moet weten om je evenement zowel leuk als veilig te houden.


Pop-upevenementen-met-opblaasbare-structuren.pdf


De boodschap is helder: veiligheid eerst, dan pas plezier. Laten we zorgen dat iedereen na een dag vol sprongen en avonturen weer veilig en wel naar huis kan. En ben je op zoek naar een attractieverhuurder die weet hoe het moet? Lees dan zeker de reviews op eventplanner.nl!

Bron: BESA

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties