5 inspiratietips om jouw winterse bijeenkomst op een succesvolle manier in te vullen

5 inspiratietips om jouw winterse bijeenkomst op een succesvolle manier in te vullen

Het einde van het jaar is weer in zicht. Tijd om terug te kijken én om vooruit te kijken. Waarin behaalde je goud, waar lagen de uitdagingen en hoe kun je zaken op een andere, misschien efficiëntere manier aanvliegen? Tijd om je team bijeen te roepen om successen te vieren en uitdagingen aan te gaan.


En daar is deze komende periode een uitstekende gelegenheid voor! Papendal geeft je 5 inspiratietips om jouw winterse bijeenkomst op een succesvolle manier in te vullen.

 

  • Denk groots bij het plannen van jouw winterevenement. Combineer een inspirerende plenaire sessie, waar je jouw bedrijfsdoelen presenteert met een fysieke winteractiviteit. Dat is niet alleen maar leuk, maar vooral ook erg effectief. Het draait dan om samenwerken, vertrouwen, groeien en vooral plezier maken. Dat is wat je voor je team wilt, toch? Het jaar knallend afsluiten of het nieuwe jaar met de neuzen dezelfde kant op staan. You can not go wrong here!

 

  • Maak eens een customer journey van je medewerkers om je in te leven in de reis die zij binnen je bedrijf maken. Laat ze, net als je klant, voelen hoe belangrijk ze zijn. Vraag hen naar hun mening en uit je waardering. Plaats jezelf in de schoenen van de aanwezigen: hoe zou je als medewerker de bijeenkomst willen ervaren? Van receptie tot avondfeest, wat je ook organiseert, zorg ervoor dat het evenement voor hen een meerwaarde biedt!

 

  • Begin tijdens je winterse bijeenkomst alvast met brainstormen voor ideeën of activiteiten in het voorjaar of de zomer. Heerlijk die positieve energie die dan vrijkomt. Je kijkt toch ook al uit naar het zonnige voorjaar of de eerste zomerse dagen? Creëer die vibe alvast!

 

  • Boek een inspirerende (sport)spreker. Aan het eind van het jaar blikken we vaak hardop of diep vanuit onszelf nog wel eens terug op het afgelopen jaar. “Wat ging het snel…” en “Wat hebben we allemaal meegemaakt en bereikt?”. Hoe kun je die mijmeringen omzetten in creativiteit en acties voor het aankomende jaar om jouw medewerkers, relaties of leveranciers te blijven motiveren? De ervaringen van een sportspreker kunnen je daar heel goed bij helpen. Zij weten als geen ander hoe het is om diepe dalen en grote hoogtes te ervaren, alléén of samen, voor goud te gaan of grote dromen te hebben. Hun verhaal kan enorm inspirerend zijn voor jou en jouw genodigden.

 

  • Gebruik je genodigden als instant probleemoplosser. Verzamel vooraf een aantal uitdagingen waar het team of een individu het komend jaar voor komt te staan. Laat ieder teamlid tijdens de meeting één uitdaging op een A4-tje schrijven en tot een papieren vliegtuig vouwen. En laat dan de vreugdevolle chaos maar komen! Zorg ervoor dat je de vliegtuigen zo rond gooit dat niemand zich herinnert welke van hen is. Vervolgens moet elke persoon een vliegtuig pakken en in een klein groepje 5 minuten brainstormen over hoe het probleem op te lossen. Kom na afzonderlijk brainstormen als een team samen om uw oplossing te presenteren en brainstorm verder. Soms sta je te dicht bij een probleem of lastige situatie om het zelf op te lossen. Iemand anders vragen om een​​oplossing te bieden, biedt dan een nieuw perspectief.


Op zoek naar een inspirerende locatie voor je bijeenkomst? Klik dan snel door naar onderstaande website!

papendal.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties