5 tips om jouw evenement zo duurzaam mogelijk te maken

5 tips om jouw evenement zo duurzaam mogelijk te maken

Duurzaamheid. Een begrip waar we zowel privé als zakelijk niet meer omheen kunnen. Zeker niet in de evenementenbranche, waarbij de impact op het milieu vrij groot is.


Bezoekers leggen immers grote afstanden af, er is sprake van veel energieverbruik en er wordt nog meer afval geproduceerd. Wil je weten welke keuzes jij kunt maken om jouw evenement zo duurzaam mogelijk te maken? Papendal helpt je op weg met deze 5 tips.



Kies voor een locatie met een eco label

Dat zijn locaties die voldoen aan specifieke eisen op het gebied van milieu en natuur, bijvoorbeeld energiebesparing, afvalscheiding en duurzame inkoop.



Stimuleer reizen met openbaar vervoer naar jouw event

Houd bij je keuze voor de evenementenlocatie rekening met de bereikbaarheid per openbaar vervoer en stel je bezoekers hiervan op de hoogte. Stuur bijvoorbeeld een mail of push-bericht waarin je de bereikbaarheid beschrijft en jouw gasten een reis per openbaar vervoer adviseert. Dit scheelt een heleboel CO2 uitstoot!



Ga vega!

Wist je dat je event door geen vlees te serveren in één klap een stuk duurzamer wordt? Natuurlijk hoef je het niet meteen zo rigoureus aan te pakken. Er zijn allerlei lekkere alternatieven die misschien nét iets creatiever zijn dan die bitterbal. Zo verminder je gelijk je ecologische voetafdruk.



Een maximaal event met minimale impact

Wist je dat een duurzaam event helemaal niet minder impact hoeft te maken? Verbindt bijvoorbeeld eens een goed doel aan je evenement. Of zorg voor een duurzaam spelelement waardoor duurzaam fun wordt: zo creëer je op een leuke manier bewustzijn.



Vul je eigen Goodiebag

Iedere eventorganisator geeft zijn of haar gasten graag een goodiebag mee naar huis. Helaas gaat de helft thuis vaak meteen de prullenbak in. Door je gasten een tasje te geven – bijvoorbeeld een mooie voorgedrukte canvas tas – en een buffet klaar te zetten met handige folders en geinige weggevertjes pakt iedereen alleen waar ze écht interesse in hebben.

papendal.nl/
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties