Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

We begrijpen dat het lastig is om tijdens deze COVID-19 periode consequent bezig te zijn met vitaliteit. Tijdens het werken zit je vaak uren achter je laptop met alleen 20 passen naar de keuken voor een kop koffie of je lunch.


Back to Back in 'teams' is voor menigeen nu dagelijkse kost. Maar hoe zorg je er nou voor dat je wel de juiste focus en energie blijft houden? Hotel Papendal geeft je 4 tips!Zitten is het nieuwe roken

We brengen met zijn allen maar liefst zeven uur per dag zittend door. Kantoorpersoneel zit bovendien nog langer: 12 uur per dag! 6,5 uur op kantoor en dan nog eens in de auto, op de bank, tijdens het eten... Daar worden we niet vitaler van. Wat kunnen we doen? Beweeg kort maar vaak, neem altijd de trap, ga lunchwandelen en gebruik je mobiele telefoon waar hij voor bedoelt is. Wedden dat je de dag met een veel vitaler gevoel afsluit?

 


Online vergaderen in de buitenlucht!

Een (online) vergadering kan het ideale moment zijn om even van die stoel af te komen. Wandelend (binnen of in de frisse buitenlucht) vergaderen is niet alleen goed voor je gezondheid, het stimuleert ook nog eens de creativiteit omdat je beweegt én even weg bent uit je standaard omgeving. Dat komt doordat je linker- en rechterhersenhelft beter gaan samenwerken.

 


Maak gebruik van de frisheid van de ochtend

Waarschijnlijk herken je het ook wel bij jezelf: in de ochtend ben je vaak een stuk frisser en scherper dan later in de middag. Maak hier tijdens je thuiswerkdag gebruik van door te starten met de zwaardere kost. Plan dus de belangrijke sessies in de ochtend zodat je daarna pauze kunt houden. Zo wordt informatie veel beter onthouden en is er daarna nog ruimschoots tijd voor andere taken.

 


Vitaal door juiste voeding

De juiste voeding laat je beter presteren en houdt je vitaal. Puur en echt eten & drinken zorgt voor fittere en gelukkige mensen. Juist nu, als je thuiswerkt, kun je de tijd nemen om een gezonde lunch in elkaar te zetten, maar ook te zorgen voor smaakvolle tussendoortjes. En het hoeft echt niet ingewikkeld te zijn. Maar met de juiste voedingstoffen voorkom je een dipje om 10:00 en ervaar je geen sloom gevoel nadien en ook het welbekende 16:00 momentje kom je makkelijk door!

papendal.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

8 out of the box meeting locaties

8 out of the box meeting locaties

To The Point Events en SKF scoren internationale hattrick

To The Point Events en SKF scoren internationale hattrick

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen bij al je eventleveranciers en -locaties

Advertenties