Echt teambuilden, maar dan online? Het kan!

Echt teambuilden, maar dan online? Het kan!

Maart 2020. Op enkele weken tijd van een volle planning naar een blanco agenda. Van 200 km per uur naar een corona stilstand. Het overkwam ook evenementenbureau The Box Company. 

 

Paniek? Nee! Wel omdenken. En dan het 'rampjaar' 2020 afsluiten met 35.000 online deelnemers. We luisteren geboeid naar Pieter Van Dijcke, directeur van The Box Company.

 


Hoe schatte jij begin maart 2020 de situatie in?

Pieter: “Vanaf dag één vreesden wij dat de c-situatie wel even zou duren. We gingen daarom onmiddellijk nadenken over wat we konden doen voor al die mensen die thuiszaten. The Box Company is gespecialiseerd in fysieke teambuildings. We moesten dus nadenken over hoe we de dynamieken die een fysieke teambuilding succesvol maken, konden overzetten naar een online omgeving. En dat is best een stevige vraag. Tijdens een teambuilding gaat een groep fysiek met elkaar om en zijn ze met fysieke attributen bezig. Online valt dat weg en is afhaken, lees zwarte schermen, een gemakkelijke ontsnaproute.”

 


Jullie ontwikkelden De Remote Teambuilding Experience, wat is dat juist?

“Je speelt de Remote Teambuilding Experience in een team van 5 personen, elk vanaf je eigen (werk)plek. Elk teamlid krijgt op voorhand een enveloppe met spelatttributen. Tijdens het spel log je in op onze website. Je staat continu met elkaar in verbinding, dat gebeurt via de communicatietool van je bedrijf. De uitdaging? Met je team binnen de 75 minuten zo veel mogelijk opdrachten oplossen en zo veel mogelijk punten behalen. Meerdere teams kunnen tegen elkaar strijden. Via de tussenstand zie je in welke positie je ligt. Dat wedstrijdelement vergroot de fun en de onderlinge competitie stevig.”

 


Waarom is het concept zo populair?

“In dit opzet spelen mensen online echt samen. Elke deelnemer krijgt op voorhand een enveloppe met een andere inhoud. Oplossingen vind je alleen als iedereen meedoet en mee redeneert. Elk teamlid heeft een stukje van de oplossing in handen, en zo houdt iedereen zijn hoofd erbij. Ook het ‘fysieke’ aspect van de attributen en kaartjes in de enveloppe speelt mee. De deelnemers hebben ‘iets’ in handen, precies zoals bij een ‘gewone’ teambuilding.”

 

“Los van de inhoud, zorgt het samenspelen ook gewoon voor veel plezier, dat horen we toch massaal van onze klanten en van de spelers zelf. Vaak begint het met één team en zij overtuigen de rest van het bedrijf waarna ze terugkomen met meerdere teams.”

 


Hoeveel deelnemers had je al? 

“We hebben De Remote Teambuilding Experience al samen met 500 mensen uit één bedrijf gespeeld, dat zijn 100 teams van 5 deelnemers! Onze ‘topdag’ was de laatste vrijdag voor kerst, dan namen er in totaal 5200 mensen deel. In totaal boden we vorig jaar 35.000 mensen een mooie teamactiviteit. En daar zijn we heel trots op.”

 


Na de lancering, hebben jullie het dan lekker op zijn beloop kunnen laten? 

“Zeker niet. We hebben constant verder doorontwikkeld. De spellen afgestemd op de doelgroepen bijvoorbeeld, en een Belgische en Nederlandse variant gemaakt. Tegen de zomer van 2020 hadden we de tweede versie met een totaal nieuwe spelinhoud up and running. Die vraag kwam direct uit de markt, teams die hadden gespeeld, wilden daarna terugkomen met de rest van het bedrijf. Om het spannend te houden, introduceerden we nieuwe opdrachten. En tegen het einde van het jaar, toen duidelijk was dat er geen borrels op het werk gingen zijn, stond een totaal nieuwe Remote Teambuilding Experience klaar helemaal in het kerst- en nieuwjaarsthema, met sneeuw en al.“

 


Zijn de Remote Teambuilding Experiences blijvertjes?

“Ik denk van wel. Deze online versies zijn perfect te gebruiken als plezierige activiteit voor bedrijven met werknemers in verschillende landen. We hebben ook Franse en Engelse versies. Echt teambuilden is op grote afstand zo mogelijk. As we speak ontwikkelen we nieuwe functionaliteiten. Echte challenges waar we spelers bijvoorbeeld in andere teams gaan zetten. Er is nog heel wat spannends om naar uit te kijken.“

 


En verder? Hybride gaan?

“Ik heb helaas geen glazen bol. Maar van de huidige situatie naar het ‘gewone’ normaal zie ik niet in één keer gebeuren. Teambuildings met 400 mensen? Dat gaat in stappen plaatsvinden. Wij zijn met dit concept perfect in staat om hybride vormen van teambuilding te organiseren. Beeld het je eens in: drie mensen spelen fysiek, en twee van thuis uit. Fantastisch toch? Met onze experiences kun je de thuisspelers echt betrekken bij het event!”

www.theboxcompany.nl
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties