Groot congres geannuleerd door Corona virus, volgen er nog anderen?

Groot congres geannuleerd door Corona virus, volgen er nog anderen?

In Barcelona gaat 's werelds grootste smartphoneconferentie, Mobile World Congress (MWC 2020), niet door. Dat bevestigden de organisatoren zonet.


ISE Amsterdam vindt wel plaats, maar ook daar hebben een aantal standhouders afgezegd. Als eventorganisatoren staan we maar zelden stil bij het feit dat globale omstandigheden zoals deze onze events ernstig kunnen beïnvloeden.


Het is onmogelijk geworden het evenement in Barcelona door te laten gaan zoals gepland, zegt GSMA CEO John Hoffman. BT, Facebook, LG, Nokia, Sony en Vodafone gaven aan hun kat sturen uit schrik voor het Corona virus. Eerder in de week communiceerden Amazon, Sony, Ericsson, Intel en Nvidia dat ze niet zouden deelnemen. De Franse telecomgroep Orange trok zich ook terug, ondanks dat zijn CEO, Stephane Richard, GSMA voorzit. En Deutsche Telekom kondigde aan dat het "onverantwoord zou zijn om zijn personeel naar een event te laten gaan met zo veel internationale gasten."


MWC zou plaatsvinden in Barcelona van 24 tot 27 februari. Meer dan 100.000 mensen bezoeken normaal gezien dit event, waarvan 6.000 uit China. Duizenden exposanten tonen hun laatste innovaties, en dat brengt ook heel wat op voor de lokale economie. Wie betaalt de rekening?

Sectorspecialist Ben Wood van CCS Insight consultancy wijst er op dat de impact op kleine bedrijven die een disproportioneel groot deel van hun budget en tijd besteed hebben aan dit evenement, niet mag onderschat worden. Die bedrijven moeten nu kijken wat te redden valt uit deze moeilijke situatie. Technologie nieuwswebsite Wired suggereert dat GSMA de Spaanse autoriteiten onder druk zette om de medische noodtoestand uit te roepen. Verzekeringspolissen zouden de verliezen van GSMA niet dekken als de organisatie het event zelf cancelt. Als de autoriteiten vragen het event te annuleren wegens een medische noodtoestand, dan ontstaat een heel andere situatie. Die noodtoestand kwam er echter niet. De burgemeester van Barcelona gaf vandaag nog aan 'perfect voorbereid te zijn" en dat "er geen reden is om medische urgentie in te roepen."Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Ibis Styles Zeebrugge
Boek uw veilig vergadermoment of seminarie bij ibis Styles Zeebrugge!
Ibis Styles Zeebrugge|
12 April 2021

Ibis Styles Zeebrugge biedt bedrijven een veilig alternatief waar vergaderingen en seminaries kunnen plaatsvinden in bedrijfsbubbels tot 35 personen. Omdat wij ons strikt aan de richtlijnen houden hebben wij de ruimtes aangepast en de hygiënische maatregelen bijgewerkt. Denk bijvoorbeeld aan alcoholgel dispensers, gemarkeerde looproutes, voldoende schoonmaak momenten in de openbare ruimtes en voldoende afstand. Kortom, bij ons zit iedereen veilig! 😷

 

De ruime en moderne vergaderzalen ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

Vitaliteit in deze tijd! Hoe dan?

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

Horeca apparatuur verhuurbedrijf Servé onder de virtuele hamer

Horeca apparatuur verhuurbedrijf Servé onder de virtuele hamer

Advertenties