Dubbel zoveel eventcateraars in 5 jaar

Dubbel zoveel eventcateraars in 5 jaar

Eventcatering zit in de lift: in de afgelopen 5 jaar is het aantal cateraars meer dan verdubbeld. Dit blijkt uit cijfers van het Handelsregister van KVK (Kamer van Koophandel) in Nederland. Ook in België zien we een gelijkaardige trend.


Op 1 juli 2019 waren er in heel Nederland in totaal 13.180 ondernemingen in de eventcatering tegen 6.872 op 1 juli 2014. Vooral het laatste anderhalf jaar gaat het hard. "Hoewel er voor België geen soortgelijke gegevens beschikbaar zijn, zien we ook in deze markt een sterke groei op basis van het aantal aanmeldingen op eventplanner.nl", vertelt Kevin Van der Straeten. Vooral kleinere catering bedrijven zoals foodtrucks en cocktail cateraars zitten duidelijk in de lift.Gemiddelde leeftijd daalt

De leeftijd van starters in de eventcatering daalde sneller dan de gemiddelde leeftijd van alle starters: van 37 jaar in 2014 naar 32 jaar in 2019. De gemiddelde starter was in 2014 37 jaar oud en de gemiddelde leeftijd van alle starters is nu 35. De gemiddelde leeftijd van alle gevestigde ondernemers in de eventcatering daalde in dezelfde periode van 43 naar 41 jaar oud. Dat is 5 jaar jonger dan de gemiddelde leeftijd van alle ondernemers: die is 46 jaar.Meer mannen dan vrouwen

Op 1 juli 2019 was 59% van de ondernemers man en 41% vrouw. Het aantal vrouwen in de eventcatering neemt in verhouding iets af: in het eerste halfjaar van 2014 was 42% van de starters vrouw, dit percentage daalde naar 39% in het eerste halfjaar van 2019.

Bron: KVK

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Deuxamis
Stevig in opmars: groen in je eventlocatie
Deuxamis|
16 April 2021

Planten zorgen voor leven en een gezond klimaat op de werkplek, maar de planten pot die zorgt voor de sfeer. Groene werkplekken zijn stevig in opmars, gaande van enkele eyecatchers aan de balie, groene scheidingsbakken tot de aankleding van je eventlocatie.


Meer groen op de werkvloer helpt productiviteit te verhogen.

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

'Cheers' met budgetvriendelijke Apéroboxen

Binnenkort trouwen? Feestzalen stilaan volzet in 2022

Binnenkort trouwen? Feestzalen stilaan volzet in 2022

Fonkelnieuwe MICE brochure voor het Domein van de Grotten van Han

Fonkelnieuwe MICE brochure voor het Domein van de Grotten van Han

Advertenties