MatrixDecor trekt de kaart van duurzaamheid

MatrixDecor trekt de kaart van duurzaamheid

MatrixDecor is producent van modulaire standbouwsystemen. "Onze systemen zijn eindeloos inzetbaar en kunnen zonder gereedschap uiterst snel gebouwd worden, ook door mensen zonder technische achtergrond. MatrixDecor biedt de hoogste return on investment van alle verkrijgbare systemen op de markt."

 

MatrixDecor wil meestreven naar een maatschappij waarin duurzaamheid de norm is. Niet alleen op papier maar ook in de dagelijkse realiteit. Om het hoofd te bieden aan de uitdagingen veroorzaakt door de stijgende vraag naar duurzaam gewonnen grondstoffen en beperkte natuurlijke reserves, is de transitie naar een circulaire economie belangrijker dan ooit.

 

Onze meest gebruikte grondstof is aluminium. Niettegenstaande aluminium het op 2 na meest voorkomende metaal op aarde is (het aardoppervlak bestaat immers voor 8.5% uit Bauxiet, de grondstof voor aluminium), is het aluminium gebruikt in onze profielen gerecycleerd. Aluminium kan immers eindeloos gerecycleerd worden. Slechts 5% van de energie die nodig is voor de eerste productie is nodig voor het omsmelten van aluminium voor nieuwe toepassingen, zonder dat er kwaliteitsverlies optreedt.

 

Onze unieke aluminium legering met magnesium en silicium leent zich optimaal om gelast te worden. Ze is erg sterk en robuust, heeft een hoge corrosiebestendigheid en is erg goed machinaal te bewerken. Onze kaders worden ook standaard in brut aluminium aangeboden en niet geanodiseerd of gelakt. Anodisatie is de verzamelnaam van een reeks zwaar milieubelastende behandelingen die ervoor zorgen dat we het niet met ‘maatschappelijk verantwoord’ in één zin kunnen gebruiken.

 

"Onze kaders en profielen zijn eindeloos inzetbaar en kunnen terug voor 100% worden gerecycleerd (mocht dat ooit nodig zijn)." Het geringe gewicht vraagt niet alleen de inzet van minder personeel, het geeft hen ook een minder zwaar fysiek belastende job en het zakt ook de transportprijs.

De grondstof van onze connectoren en accessoires is Polyacetaal (POM-C). Deze polymeer bezit een glad en slijtvast oppervlak en door de te verwaarlozen vochtopname is het materiaal zeer maatvast en spanningsvrij. Dit kozen we boven aluminium omdat het, door zijn sterkte, veel slijt-, slag- en stootvaster is en bijgevolg vele malen langer inzetbaar is dan connectoren gemaakt uit aluminium. "Het beperken van kosten bij klanten zien wij immers ook als een vorm van duurzaam ondernemen."

 

"Een groot deel van onze connectoren wordt ook gebout en niet gelast. Hierdoor breken ze ook zo goed als nooit. Wist u trouwens dat onze connectoren geassembleerd worden in een beschutte werkplaats? Via zinvolle en aangepaste arbeid krijgen mensen met een arbeidshandicap de mogelijkheid om zich maximaal te ontplooien, een sterker gevoel van zelfwaarde en betere groeikansen naar een volwaardige integratie in de samenleving."

 

De meest recente introductie van MatrixDecor zijn de Mfill inlays ter vervanging van het slechts kort herbruikbare pvc paneel (Forex). De Mfill platen zijn opgebouwd uit resten houtvezels die met warmte en hoge druk worden geperst. De onderlinge verbinding komt tot stand door de natuurlijk aanwezige lignine uit de houtvezels en niet door de toevoeging van lijmen. De platen zijn afgewerkt met een flinterdunne krasvrije folie.

 

Transport en duurzaamheid lijken haaks op elkaar te staan. Net omdat er zoveel schadelijke uitstoot is, valt hier veel te winnen. "Slechts twee van onze leveranciers zitten verder dan 20km van ons bedrijf verwijderd, onze eigen leveringen worden gegroepeerd per regio en onze chauffeurs vertrekken vroeg om files te vermijden. Dit reduceert niet alleen de uitstoot van het transport, het reduceert ook de transportkost."

 

Duurzaamheid is bij ons al lang het nieuwe normaal. Het is al langer niet meer de slagroom op, maar de bodem onder onze businesstaart geworden. "Bij ons brengt duurzaam denken geen extra kosten met zich mee, integendeel, het brengt centen op. Dat voelen we niet alleen in onze portefeuille, de klant kan er volop van meegenieten! Duurzaamheid werkt!"

www.matrixdecor.eu
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties