Rechter legt Sabam dwangsommen op voor oneerlijke marktpraktijkenRechter legt Sabam dwangsommen op voor oneerlijke marktpraktijken

Met haar recente prijsstijging voor concerten en festivals maakt auteursrechtenorganisatie Sabam zich schuldig aan oneerlijke marktpraktijken. Dat heeft de Brusselse rechtbank van koophandel beslist na een vordering van een coalitie van concert- en festivalorganisatoren.

 

Een coalitie van concert- en festivalorganisatoren was naar de rechtbank gestapt met de vraag om auteursrechtenorganisatie Sabam te dwingen zijn recente prijsstijging voor concerten en festivals in te trekken. 

 

De coalitie, met onder meer Live Nation, Greenhouse Talent, PSE Belgium en de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen, haalde zijn slag thuis. De Brusselse handelsrechtbank geeft hen gelijk en legt Sabam dwangsommen op van 5.000 euro per dag, weliswaar met een maximum van 1 miljoen euro.

Bron: GVA 17/04 via License2Publish - 17-04-2018

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Hoe je evenement promoten ondanks nieuwe beperkingen op Facebook?Hoe je evenement promoten ondanks nieuwe beperkingen op Facebook?
Welke hekken zijn nodig voor jouw evenement?Welke hekken zijn nodig voor jouw evenement?
Gratis events zijn waardeloos: waarom het een goed idee is om je bezoeker te laten betalenGratis events zijn waardeloos: waarom het een goed idee is om je bezoeker te laten betalen
Advertenties

In de kijker

Nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Wednesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-04Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media
  Antwerpen
 2. 19-04Accountmanager
  VideoCrew bvba
  Antwerpen
 3. 18-04Office Assistent
  PresTop Rental
  Noord-Brabant