2018 wordt sterk jaar voor eventsector

2018 wordt sterk jaar voor eventsector

Dat 2018 een sterk jaar wordt voor de eventsector voorspelde EventMonitor drie maanden geleden al. Opnieuw blijkt de marktbarometer van eventplanner.nl het juist te hebben, want de nieuwste editie bevestigt de trend.

 

31% van de eventopdrachtgevers zag zijn budget effectief stijgen, terwijl bij slechts 1% de knip op de uitgaven ging. 85% verwacht de komende 6 maanden nog meer te zullen investeren in evenementen. Ook de eventbedrijven zelf zijn optimistisch: 57% verwacht te groeien. EventMonitor heeft ondertussen een stevig trackrecord als het op marktvoorspellingen over de evenementenbranche aankomt. Ook deze editie bevestigt dat opnieuw.

 

Bij de Belgische eventbedrijven zag 19% in het laatste kwartaal van 2017 een dipje, maar als we naar de barometer kijken, is er niet meteen een reden voor ongerustheid. België verwacht de komende maanden immers een sterkere groei dan Nederland.

 

 

Uitdagingen

Ondanks de mooie verwachtingen staat de evenementensector ook voor een aantal uitdagingen. Met de verhoogde interesse in 'live communicatie' bij marketeers stijgt ook de druk om net als bij andere marketingkanalen de ROI duidelijker te kunnen rapporteren. Daarnaast blijkt uit een eerdere rondvraag van onze redactie dat de eventsector nog niet klaar is voor de komst van de GDRP / AVG. Op vlak van de Europese privacy wetgeving zijn bij heel wat eventbedrijven en -organisatoren nog belangrijke stappen te zetten.

 

 

Er is meer

We hebben in dit artikel slechts enkele opvallende conclusies bij elkaar gebracht. EventMonitor gaat verder. De cijfers uit het onderzoek helpen je in te schatten of jouw bedrijf de trend volgt, er boven uitsteekt of iets in te halen heeft.

 

 

Over EventMonitor

EventMonitor is de eerste barometer voor de Belgische en Nederlandse evenementenbranche. Het is een representatieve benchmark voor organisatoren, evenementenbureaus, opdrachtgevers en toeleveranciers van evenementen. EventMonitor is een initiatief van eventplanner.nl in samenwerking met de vakverenigingen CLC-Vecta, IDEA, ACC Belgium, BESA, MPI, SITE België en SITE Nederland.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Michael Grieve [Michael Grieve]
Michael Grieve [Michael Grieve]
Leader|2018-02-09 - 14:45u

Ik via deze site reeds heel wat evenementen bureaus ontdekt en hun website bezocht. Het professionalisme van deze bureaus valt op. Evenementen worden alsmaar groter en ik zag op de vele websites dat tegenwoordig alle middelen ingezet worden om uitzonderlijke evenement locaties en evenementen neer te zetten.

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties