Hoe gezond is werken in de eventbranche eigenlijk?Hoe gezond is werken in de eventbranche eigenlijk?

Eventwell lanceert op 18 september de Britse Event Wellbeing Week, waarin aandacht wordt besteed aan de (mentale) gezondheid binnen de eventbranche. Ook MPI Nederland sluit zich aan bij het initiatief.

 

De afgelopen jaren blijkt uit meerdere marktonderzoeken dat het beroep van eventmanager één van de meest stressvolle banen is. Plaats 5 volgens onder andere jobsite Careercast en Forbes. Uit een recente enquête van Eventwell blijkt dat 1 op de 3 eventmanagers wel eens last heeft gehad van hun mentale gezondheid (zoals een depressie), ver boven het gemiddelde (1 op de 5 volgens het Trimbos instituut). De grootste stressfactor is vooral werkdruk.

 

Ook bij eventplanner.nl staan we volledig achter dit initiatief. Het is immers een topic waar we eerder zelf ook heel wat aandacht aan besteed hebben. Loop je zelf op de tippen van je tenen of merk je in je team iemand op die moeite heeft met de stresslevels? Bekijk dan zeker even deze video's en artikels: 

 

Wil je nog meer weten over dit onderwerp? Surf dan naar onze website healthlab.be /.nl.

 

 

"Als MPI ondersteunen we het Eventwell initiatief omdat een goede mentale gezondheid ons allemaal aangaat. Vroeger kon je uitklokken bij de fabriek en zat je werkdag er op. Tegenwoordig word je 24/7 op verschillende manieren en via verschillende kanalen bezig gehouden. We zien dat al deze prikkels een vorm van onrust met zich meebrengen, die tot stress leidt met alle gevolgen van dien", aldus Gijs Verbeek, Executive Director van MPI Nederland. MPI Nederland start 18 september de Event Wellbeing Week met een campfire sessie 'Het Roer Om'. Rond een kampvuur op het strand van het Veluwemeer vertellen 3 sprekers, onder andere Klaas Boomsma, hun persoonlijke en inspirerende verhaal over dit thema en geven zij praktische handvatten en tips om zelf het roer om te gooien en gezonder te gaan werken en leven.

02-09-2017

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

TIP! - Projectmanagement voor eventsTIP! - Projectmanagement voor events
Zo hoort je eventmanagementplan eruit te zienZo hoort je eventmanagementplan eruit te zien
Disney onderzoekers ontwikkelen vuurwerk voor blindenDisney onderzoekers ontwikkelen vuurwerk voor blinden
Advertenties

In de kijker

Congrescentrum Orpheus

Congrescentrum Orpheus

Een nieuw interieur voor Congrescentrum Orpheus!

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Monday
Meer weer

Vacatures

 1. 16-11Onthaalmedewerker
  Inkart nv
  Antwerpen
 2. 16-11Radiotechnieker
  Walkies4Events - W4E bvba
  Antwerpen
 3. 14-11Sales/accountmanager
  Breepark
  Noord-Brabant