Hoe gezond is werken in de eventbranche eigenlijk?Hoe gezond is werken in de eventbranche eigenlijk?

Eventwell lanceert op 18 september de Britse Event Wellbeing Week, waarin aandacht wordt besteed aan de (mentale) gezondheid binnen de eventbranche. Ook MPI Nederland sluit zich aan bij het initiatief.

 

De afgelopen jaren blijkt uit meerdere marktonderzoeken dat het beroep van eventmanager één van de meest stressvolle banen is. Plaats 5 volgens onder andere jobsite Careercast en Forbes. Uit een recente enquête van Eventwell blijkt dat 1 op de 3 eventmanagers wel eens last heeft gehad van hun mentale gezondheid (zoals een depressie), ver boven het gemiddelde (1 op de 5 volgens het Trimbos instituut). De grootste stressfactor is vooral werkdruk.

 

Ook bij eventplanner.nl staan we volledig achter dit initiatief. Het is immers een topic waar we eerder zelf ook heel wat aandacht aan besteed hebben. Loop je zelf op de tippen van je tenen of merk je in je team iemand op die moeite heeft met de stresslevels? Bekijk dan zeker even deze video's en artikels: 

 

Wil je nog meer weten over dit onderwerp? Surf dan naar onze website healthlab.be /.nl.

 

 

"Als MPI ondersteunen we het Eventwell initiatief omdat een goede mentale gezondheid ons allemaal aangaat. Vroeger kon je uitklokken bij de fabriek en zat je werkdag er op. Tegenwoordig word je 24/7 op verschillende manieren en via verschillende kanalen bezig gehouden. We zien dat al deze prikkels een vorm van onrust met zich meebrengen, die tot stress leidt met alle gevolgen van dien", aldus Gijs Verbeek, Executive Director van MPI Nederland. MPI Nederland start 18 september de Event Wellbeing Week met een campfire sessie 'Het Roer Om'. Rond een kampvuur op het strand van het Veluwemeer vertellen 3 sprekers, onder andere Klaas Boomsma, hun persoonlijke en inspirerende verhaal over dit thema en geven zij praktische handvatten en tips om zelf het roer om te gooien en gezonder te gaan werken en leven.

02-09-2017

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Hoe run je een multidisciplinair congres?Hoe run je een multidisciplinair congres?
Papendal organiseert The Christmas Factory voor jou en je collega'sPapendal organiseert The Christmas Factory voor jou en je collega's
BREAKING: vakbeurs Event stoptBREAKING: vakbeurs Event stopt
Advertenties

In de kijker

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Beste eventlocatie? Top leveranciers?

Wie verdient het 'eventplanner Certificate of Excellence'? Help jouw favoriet op weg met een review.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Thursday
Meer weer

Vacatures

 1. 21-09Travel Designer België
  FAME Travel Designers
  Antwerpen
 2. 13-09Sales Manager eventplanner.be - België
  Pink Minds Media bvba
  Antwerpen
 3. 11-09Sales/Account Manager
  Kortrijk XPO nv
  West-Vlaanderen