Gratis mobiliteitsadvies voor je evenementGratis mobiliteitsadvies voor je evenement

De GroeneVentScan van OVAM helpt evenementen duurzamer worden. Maat wist je dat je er naast tips & tricks rond afval, materiaal en catering ook advies rond mobiliteit kon krijgen?

 

"Mobiliteit neemt maar liefst tot 80% van de milieu-impact van een festival in! We stimuleren de organisatoren om maatregelen te treffen om zoveel mogelijk bezoekers met de fiets naar het evenement te laten komen. Door het voorzien van voldoende, beveiligde fietsstallingen net aan de ingang van het terrein. Of door fietsers te belonen met een drankbon, een appel of een gratis controle van de bandenspanning van hun fiets. Daarnaast helpen we ook het openbaar vervoer te promoten: duidelijke richtlijnen hierrond op de website maken het festivalgangers gemakkelijker voor deze transportoptie te kiezen. Combinatietickets trein/festival, extra late treinen of speciale bussen maken het nog aantrekkelijker. Voldoende (herbruikbare!) bewegwijzering vanaf het dichtsbijgelegen bus- en treinstation of fietsroute horen hier ook bij. Wie dan toch nog met de wagen komt zetten we aan tot carpoolen via een carpoollink op de website, via goedkopere parkeertickets en dichtbijgelegen parkeerplaatsen", vertelt Kirsten De Mulder van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV).

 

Maar niet alleen voor de bezoekers moeten maatregelen worden uitgewerkt; de milieu-impact van de mobiliteit van de medewerkers, artiesten en catering is niet te onderschatten. Daarom adviseert VSV het gebruik van fietsen en electrische wagentjes backstage op het terrein, aankoop van lokale producten voor de eetstanden en het gebruik van kraantjeswater i.p.v. onnodig transport van flesjes water over de baan!

 

Ga zelf aan de slag via www.groeneventscan.be. Extra tips voor duurzame mobiliteit van en naar je evenement vind je op www.mobiwijzer.be

02-08-2017

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

Beste vacatures vind je op eventplanner.be /.nlBeste vacatures vind je op eventplanner.be /.nl
Partners in crime: Festivak & eventplanner.be /.nlPartners in crime: Festivak & eventplanner.be /.nl
Teambuilding in OostendeTeambuilding in Oostende
Advertenties

In de kijker

LT Series

LT Series

De nieuwe revolutie in LEDwalls

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Friday
Meer weer

Vacatures

 1. 20-03Project Manager Teaming Events
  Escape
  Antwerpen
 2. 14-03Kantoorhoofd Brussel
  MaisonRouge
  Vlaams-Brabant [+Brussel]
 3. 13-03Account Manager Events
  The Oval Office
  Brabant - Wallon [+Bruxelles]