Laat je auto gerust thuis! Brackrock Ecofest toont hoe het kan

Laat je auto gerust thuis! Brackrock Ecofest toont hoe het kan

Brakrock Ecofest, het festival op een uiterst charmante locatie en toch prima bereikbaar. Bekijk in deze video hoe de organisatoren dit realiseren.

 

Brakrock Ecofest uit Duffel behaalde in het jaar 2013 al eens de OVAM GroeneVent Award, was finalist in de editie 2015 en won in 2016 opnieuw een award in de categorie 'kleine evenementen'. Het festival blijft groeien, ook op ecologisch vlak.

 

De organisatoren van Brakrock Ecofest hebben het slim bekeken. De locatie die ze voor hun festival hebben uitgekozen combineert het beste van twee werelden. Brakrock Ecofest gaat door op een idyllische locatie. Het hoofdpodium ligt letterlijk tussen de rivierbedding van de Nete en de ruïnes van het kasteel Ter Elst in Duffel, op zo'n 200 meter van het station van Duffel en vlak aan de fietsostrade Antwerpen-Mechelen. Dat maakt het festival prima bereikbaar, met de trein of met de fiets. De aandacht die ze schenken aan mobiliteit gaat zelfs nog verder. Voor de bezoekers met een longboard wordt traditioneel ook een longboard pushrace georganiseerd.

 

De catering is vegetarisch en het bieraanbod bijna volledig biologisch en Belgisch! Brakrock werkt dit jaar ook samen met vzw De Krone, een jobervarings-centrum voor mensen met autisme. Zij zullen de catering van het festival verzorgen. Hiermee mogen de bezoekers dus ook biologische maaltijden mét sociaal karakter verwachten.

 

 

Brakrock Ecofest, gaat dit jaar door op 5 augustus in Duffel.

 

Lees je graag meer over hoe je duurzaamheid op het programma van jouw event kan plaatsen of wil je kans maken op de GroeneVent Award 2017? Klik dan hier om je event te scannen.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties