Hamburgerkraam op Gentse Feesten? 61.000 euro aubHamburgerkraam op Gentse Feesten? 61.000 euro aub

De eetkramen op de Gentse Feesten zijn geveild via een online systeem. Er zijn hallucinante bedragen geboden. Voor een hamburgerkraam op de Korenmarkt telt iemand jaarlijks 61.000 euro neer, voor 10 dagen Gentse Feesten. De stad vangt zo een totaalbedrag van 625.800 euro, per jaar. "Goed nieuws", vindt Feestenschepen Peeters. "Wie hier komt verdienen, mag bijdragen ook."

 

Het systeem eetkramen is dit jaar grondig hervormd. De pleinen mogen zelf alleen nog kramen met koude bereidingen zetten, alles wat warm eten is werd gisteren in één zwik geveild. Het ging om 35 plaatsen, onderverdeeld in verschillende categorieën. Want de stad wil het aanbod veggie op de Feesten verhogen, en wil een meer gevarieerd aanbod. Waarin in 2012 nog tegen elkaar op geboden werd in een zaal, zat nu iedereen achter een computerscherm thuis. Niemand wist dus tegen wie hij aan het opbieden was. Resultaat: de prijzen liggen nog hoger dan de vorige keer.
 

 

Nieuw record

In 2012 was het spitburgerkraam op de Korenmarkt het duurst, met 47.800 euro. Dat record werd dit jaar verpulverd. Want voor datzelfde kraam, naast de Sint Niklaaskerk, werd nu 61.000 euro geboden. Per jaar, voor alle duidelijkheid. Dat maakt dat er dagelijks voor meer dan 6.000 euro verkocht moet worden, alleen nog maar om uit de kosten te raken. Een ander kraam op de Korenmarkt in de categorie 'overige' (waarmee wereldkeuken en dergelijk wordt bedoeld), ter hoogte van de Starbucks, ging van de hand voor 60.000 euro. Een kraam in de categorie 'hamburger - friet' in de Belfortstraat kost nu 55.000 euro. Opvallend genoeg raakten 3 van de 5 voorziene kramen op de Kouter bij Boomtown gewoon niet verkocht. Bij Boomtown stond er tot nu toe niks, en daar zouden foodtrucks komen. De 'hamburger - friet - truck' ging van de hand voor 6.000 euro (voor 5 dagen), een veggiekraam werd - na een tweede keer proberen - toch voor 2.100 euro verpatst, en niemand had interesse in de andere kramen, in de categorieën 'veggie', 'pizza - pasta' en 'overige'.

"Dat er zoveel geld is geboden, is alleen maar goed nieuws", vindt Feestenschepen Christophe Peeters. "Ik laat de vrije markt spelen, en ik veronderstel dat die standhouders weten wat ze doen. Het moet zijn dat ze er genoeg aan over houden. Het geld dat binnenkomt, wordt terug in de Gentse Feesten gepompt. Dat maakt dat we de Feesten meer budget kunnen geven én gratis kunnen houden zonder geld van de belastingbetalers. Zo worden onze Feesten meer zelfbedruipend. En ook: wie geld komt verdienen op de Gentse Feesten mag ook een stuk bijdragen, vind ik."

Bron: HLN 16/03 via License2publish - 19-03-2017

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

TIP! - Eventlocatie kiezen: CHECKLISTTIP! - Eventlocatie kiezen: CHECKLIST
Hoe personaliseer je de beleving op je evenement?Hoe personaliseer je de beleving op je evenement?
6 bezoekerstypes - Hoe je bezoekers beter begrijpen?6 bezoekerstypes - Hoe je bezoekers beter begrijpen?
Advertenties

In de kijker

ECdays

ECdays

Ontdek event-trends en innovaties tijdens ECdays.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 22-02Sales Support Medewerker Rental
  PresTop Rental
  Noord-Brabant
 2. 20-02Directeur Beurzen & Evenementen Zuid en West Neder
  Libéma Sales bv
  Noord-Brabant
 3. 20-02Straffe planningsverantwoordelijke
  The Fungroup bvba
  Limburg