Belgische organisatoren lanceren 'dance festival op zee'

Belgische organisatoren lanceren 'dance festival op zee'

Enkele Belgische ondernemers lanceren The Ark. De ambitie is 4.000 feestvierders vier dagen lang op een cruiseschip uit de bol laten gaan op elektronische muziek. Een soort Tomorrowland, maar dan op zee.

 

The Freedom of The Seas, een van de grootste cruiseschepen ter wereld, is volgende zomer het decor voor de eerste editie van The Ark. Yvan Vindevogel - de ondernemer in de farma- en ginsector die mee aan de basis van Omega Pharma lag - gaf ruim een jaar geleden de eerste aanzet en verzamelde enkele kennissen/ondernemers/geldschieters om het project op poten te zetten.

 

Op 31 augustus 2017 is het zover. Dan vertrekt het schip met start- en aankomsthaven Barcelona. Tussendoor meert het aan in Ibiza en Marseille. Vier dagen en drie nachten lang kunnen 4.000 passagiers zich uitleven op de beats van meer dan 50 dj's, verspreid over zeven podia. Onder meer het bovendek, een bioscoopzaal en de ijsschaatspiste worden omgebouwd tot club. Voor de inkleding van de podia zal The Ark samenwerken met gerenommeerde danstempels als Ministry of Sound (Londen) en Versuz (België). Er lopen ook gesprekken met Pacha (Ibiza) en Elrow (Barcelona). 

 

DJ-namen worden nog niet bekendgemaakt. "Maar het is de bedoeling een breed aanbod elektronische muziek aan te bieden, van mainstream tot underground", zegt woordvoerder Frederic De Gezelle. "Dit evenement overstijgt België. We mikken op een internationaal publiek, met de hulp van de clubs die erbij betrokken zijn."

 

Met de hele organisatie is een budget van 5 miljoen euro gemoeid. De oprichters van The Ark trokken samen ruim 0,5 miljoen euro uit. Voor de rest wordt gerekend op sponsors, de ticketverkoop en drankinkomsten.

 

 

 

1.400 bemanningsleden

Het cruiseschip, dat normaal ingezet wordt voor familievakanties, is een stad op zich, met zwembaden, wellnesscentra, een klimzaal, een casino, restaurants, een winkelcentrum, een basketbalplein en een watercomplex met een golfmachine voor surfers. Er werken 1.400 bemanningsleden, gaande van de kapitein tot mecaniciens en koks.

 

Themacruises zijn in opmars. De heavy metal cruise '70.000 Tons of Metal' was een enorm succes. Ook in de wereld van elektronische muziek deed het concept een tijdje geleden zijn intrede. 'Shipsomnia' en 'Inception at Sea' hebben al enkele edities achter de rug. "We hebben inderdaad het warm water niet uitgevonden", geeft De Gezelle toe. 

 

Maar The Ark wil de grootste in zijn soort worden en laat zich voor de inkleding inspireren door Tomorrowland. "Mensen willen op een kwalitatieve en originele manier elektronische muziek beleven", zegt De Gezelle. Ook wordt gretig gebruikgemaakt van de Tomorrowland-expertise in ons land, gaande van de toeleveranciers van installaties tot het promotieteam. 

 

De goedkoopste formule, met binnenkajuit, kost 549 euro per persoon. Maaltijden en frisdranken inbegrepen, alcoholische dranken niet. De ticketverkoop begint zaterdag.

Bron: De Tijd 14/12 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties