Half miljard WKR-budget onbenutHalf miljard WKR-budget onbenut

Nederlandse werkgevers laten dit jaar maar liefst een half miljard WKR-budget liggen. Dat is de belangrijkste conclusie uit het tweede Nationaal Werkkostenregeling Onderzoek, uitgevoerd door Effectmeting. Dat betekent dat zo'n 15 procent van de vrije ruimte onbenut blijft. Goed nieuws voor werkgevers, voor wie het aantrekken en behouden van goed personeel heel belangrijk is. De WKR biedt namelijk volop mogelijkheden voor interne events.

 

"Live is onmisbaar in de middelenmix en een zeer effectieve aanvulling op online en offline communicatie. Een event is een krachtige manier om de company pride te vergroten en medewerkers het DNA van de organisatie echt te laten voelen en beleven. Een goed event heeft een veel langduriger effect en grotere impact dan het geijkte kerstpakket of eindejaarsgeschenk. Een event dat gericht is op het belonen en bedanken van medewerkers, is bovendien een fantastisch middel om mensen inhoudelijk te motiveren", aldus IDEA.

 

De ondervraagde werkgevers noemden het uitdragen van goed werkgeverschap als de belangrijkste HR-kwestie, direct gevolgd door het werven en behouden van goed gekwalificeerd personeel en het meten van de werknemerstevredenheid. Een goed ontworpen intern event kan ten gunste komen van alle drie deze issues.

 

Toch zijn sommige werkgevers terughoudend, de economische groei ten spijt. Op dit moment wordt 22% van de vrije ruimte besteed aan events. "Veel organisaties weten nog niet precies welke mogelijkheden de vernieuwde WKR-regels biedt", zegt Maarten Schram, directeur van IDEA. "Dat is zonde, want juist in dit digitale tijdperk is live-communicatie een geweldige én effectieve manier om mensen echt te raken en waardevolle content te genereren. Ruim een kwart van de werkgevers geeft aan bang te zijn het budget te overschrijden.

Daarom heeft IDEA samen met Deloitte een stroomschema ontwikkeld, dat houvast geeft voor events binnen deze regelgeving. Ook hebben we een online rekentool, waarmee je als werkgever je vrije ruimte kunt berekenen. “Een goed bureau weet precies welke mogelijkheden de regeling biedt", meent Schram. "Door samen met opdrachtgevers te kijken naar de inhoudelijke invulling en het eventdesign, kunnen ze hen helpen het event zo gunstig mogelijk te financieren."

 

In 2017 zal de aangescherpte WKR-regeling worden geëvalueerd door het Ministerie van Financiën. Aanvankelijk stond deze evaluatie gepland voor 2018, maar dat is onder druk van een stevige lobby een jaar naar voren gehaald.

07-12-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Tevreden over je eventleverancier? Beloon hem met een 'Certificate of Excellence'Tevreden over je eventleverancier? Beloon hem met een 'Certificate of Excellence'
5 factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een datum voor je event5 factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een datum voor je event
Rel over screening bezoekers events: 'Onwettig' versus 'noodzaak'Rel over screening bezoekers events: 'Onwettig' versus 'noodzaak'
Advertenties

In de kijker

Neptunus

Neptunus

Dé specialist in tenten voor evenementen en demontabel bouwen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Monday
Meer weer

Vacatures

 1. 07-07Meertalig Project & Casting Manager (Tijdelijk)
  Agence C
  Antwerpen
 2. 04-07Project manager
  ExpoGlobal Group
  Antwerpen
 3. 30-06Account Manager Gent
  MaisonRouge
  Oost-Vlaanderen