Column: De natuur verweven in events

Column: De natuur verweven in events

In designs, concepten en ontwerpen op allerlei gebieden wordt er al flink gebruikt gemaakt van de aspecten die de natuur te bieden heeft. Gedrag en anatomie van dieren, constructies van bepaalde gebieden en landschappen en ook de onuitputtelijke energiebronnen van de elementen bieden ons al jaren nieuwe mogelijkheden en inzichten. De soms heel letterlijke en vooral figuurlijke vertaalslag zorgt voor herkenbare situaties.

 

In een augmented reality game kunnen vliegen als vogels, kiezen voor grastapijt op de beursvloer, insecten als aperitief of een boom midden in vergaderruimtes. De natuur inspireert ook de evenementenbranche! Hieronder een perspectief op drie verschillende niveaus.

 

 

Schaapjesgedrag

Rijen voor de broodjes. Net als je voorganger geen flyer aannemen van de hostess. De bezoekersstroom volgen richting de verkeerde locatie. Allemaal voorbeelden van volgzaam gedrag. Het schuurt een beetje tegen tunnelvisie aan. Niet het grotere plaatje zien. We voelen ons veilig als de keuze voor ons wordt gemaakt. Dus bij de eerste voederbak begint de rijvorming, terwijl er op meters afstand heerlijke broodjes liggen te lonken. De eerste die zijn hand opsteekt om een vraag te stellen na een ongemakkelijke stilte van 10 seconden, krijgt al snel bijval van andere 'durfals'. Een schaapje zijn is comfortabel en veilig. Maar de wolf staat bovenaan de piramide, en ook die hebben roedels!

 

 

Boomhutten

De natuur of elementen daarvan komt ook terug in de architectuur van evenementen- en vergaderlocaties. Zo heeft Kapellerput een heuse boomhut gebouwd die van alle faciliteiten en luxe voorzien is waardoor zelf een officiële plechtigheid als een huwelijksvoltrekking er kan plaatsvinden. Gaat je dat te ver, dan kun je ook voor een thema kiezen gelinieerd aan de natuur. Van der Maarel Eventstyling heeft bijvoorbeeld een lookbook vol met populaire sfeerbeelden en concepten.

 

 

Duurzaamheid

Teruggeven aan de natuur. Recycling en duurzaamheid blijft een hot topic, en terecht. Groen ondernemen en organiseren is de toekomst. In oktober zette ID&T en ADE weer flink de toon als het gaat om minder afval op festivals en bewustzijn onder de bezoekers. Dat gaat van herbruikbare bekertjes tot duurzaam materiaal voor podia.

 

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties