Hoe vind je de perfecte eventlocatie?Hoe vind je de perfecte eventlocatie?

Een originele locatie vinden voor je evenement. Het is elke keer weer een huzarenstuk. Met een goede mix van online kanalen, een breed netwerk en een open geest kom je al een heel eind. Maar hoe weet je of die locatie ook echt geschikt is voor jouw evenement?

 

Een zoektocht naar een originele eventlocatie, feestzaal, congreszaal, vergaderzaal, trouwlocatie, ... begint meestal online. Maar zie je door het bos de bomen nog? En als je dan iets vindt, hoe weet je dan of het een goede locatie is? 

 

 

Tripadvisor voor eventlocaties

De beste resultaten vind je op gespecialiseerde websites als eventplanner.be /.nl. Het is net als een hotel boeken. Zoek je een hotel, dan start je bijvoorbeeld op tripadvisor.com. Je hebt er niet alleen een overzicht op maat dankzij de vele filtermogelijkheden. Je weet ook meteen wat andere hotelgasten vonden van het hotel, dankzij het review systeem.   

 

Op eventplanner.be /.nl is dat net zo. Je stelt de filters helemaal op maat in en je krijgt alleen die locaties die aan jouw criteria beantwoorden. Bovendien lees je in de reviews de ervaringen van andere eventplanners. Vergeet zelf ook niet een review te plaatsen over de locaties die je al gehuurd hebt!

 

 

Breed netwerken

Een andere belangrijke bron om originele locaties te vinden, is jouw netwerk. Je kan niet alles zelf weten, dus doe gerust beroep op collega-eventplanners. Deel jullie kennis en wissel ervaringen uit. Durf ook over de grenzen te gaan om je netwerk uit te bouwen. Kennis van internationale locaties  komt zeker van pas. En jij kan misschien een collega uit een ander land helpen.   

 

Denk breed in je contacten. Praat ook eens met technici en cateraars. Die mensen komen overal. Ze weten perfect wat wel en niet kan in een locatie.

 

Een goede plek om je netwerk op te bouwen en vragen te stellen is onze LinkedIn groep. Of kom eens langst op één van onze 'eventplanner.nl Get Inspired Network Events'.

 

 

Out of the box

Laat je inspireren door andere sectoren. Zo is de culturele wereld een bron van ideeën. Muziek-, theater- en cultuurfestivals kiezen vaak voor unieke locaties. En ook de sportsector heeft de evenementenwereld wel wat te bieden op dat vlak. Sportieve evenementen vinden tegenwoordig plaats op de gekste locaties. Belangrijk is dat je open staat voor suggesties en mogelijkheden blijft zien.

 

 

Geschikt voor jouw evenement?

Om te weten te komen of de eventlocatie helemaal aansluit bij jouw event neem je er best onze checklist voor eventlocaties even bij. Kun je alle checks die voor jouw evenement belangrijk zijn afvinken? Dan heb je de perfecte locatie voor jouw event gevonden. Proficiat!

12-09-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

Ultieme tips om waarde te creëren met je evenementUltieme tips om waarde te creëren met je evenement
Aanslag concertzaal Manchester: minstens 19 doden en 50 gewondenAanslag concertzaal Manchester: minstens 19 doden en 50 gewonden
Aanslag zet organisatoren aan het denken: 'De volgende stap is een versterkte burcht'Aanslag zet organisatoren aan het denken: 'De volgende stap is een versterkte burcht'
Advertenties

In de kijker

OCEANDIVA

OCEANDIVA

Twee bijzondere varende evenementenlocaties.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 25-05Ultieme Planning- en Administratief Assistente
  Ultimate Services bvba
  Antwerpen
 2. 24-05Account Manager
  Art Of Confusion / 7theaven...
  Antwerpen
 3. 24-05Parttime Docent Eventmanagement
  Hogeschool TIO
  Utrecht