Twee Nederlanders sluipen vermomd als security binnen op TomorrowlandTwee Nederlanders sluipen vermomd als security binnen op Tomorrowland

Een valse security-outfit, een zonnebril en een speelgoedwalkietalkie: meer hadden twee Nederlanders niet nodig om zonder ticket binnen te geraken op Tomorrowland. "De grap van de eeuw", zo noemen ze het in hun reportage voor de Nederlandse zender Veronica.

 

Tomorrowland had door terreurniveau 3 strenge toegangscontroles aangekondigd. Het festival noemt het voorval "een spijtige en vervelende zaak".

 

Het duo filmde hun stunt voor 'Summertime: the bucket list', een programma voor Veronica. Het fragment is onder meer te bekijken op de Nederlandse nieuwswebsite GeenStijl. Hun avontuur begint op de parking in Boom waar ze zich volledig in het zwart kleden. De vloggers hebben duidelijk op de details gelet: op hun polo prijkt een V-logo, zoals dat vaak te zien is bij echte veiligheidsagenten. "Ik ga het bijna zelf geloven, als ik mezelf zo zie", merkt één van beiden op. "Ik heb drie lagen kledij aan, om breder te lijken", aldus de andere.

 

Onderweg naar het festivalterrein De Schorre komen ze verschillende controleposten tegen, waar ze nonchalant een gesprek voeren met de échte festivalmedewerkers. Hoewel ze op hun tocht geen enkele keer worden tegengehouden of aangesproken, vindt een van hen het toch 'doodeng'. Ze beseffen dat hun stunt bij terreurniveau drie zware gevolgen kan hebben.

 

Aan de ingang van het festivalterrein lijkt het bijna mis te gaan, wanneer het duo opmerkt dat de veiligheidsmensen een grijze polo dragen. Toch worden ze ook aan het laatste veiligheidshek zonder verdere vragen doorgelaten. "We zijn 200 man personeel, 50 man security, politie en honden voorbijgelopen. Dit is de grap van de eeuw!", klinkt het, voor het duo zijn vermomming inruilt voor een festivaloutfit en het op een dansen zet.

 

 

Zo gingen ze te werk

 

 

 

In een reactie op het filmpje laat Tomorrowland weten dat ze het voorval een vervelende en spijtige zaak vindt. Het festival kreeg immers uitgebreide complimenten van minister van Binnenlandse Zaken Jambon, over hun uitstekende veiligheidsaanpak.

 

"Zowel vanuit organisatie als de verschillende overheden hebben we onze uiterste best gedaan om een realistisch veiligheidsbeleid te voeren. We vinden nog steeds dat we erin geslaagd zijn om een zo veilig mogelijk festival te organiseren", aldus woordvoerster Debby Wilmsen.

 

"Deze actie van twee jongens op zoek naar erkenning doet (volgens ons) geen afbreuk aan ons beleid. We waren ons ervan bewust dat dit kon voorvallen. Een festival kan en mag geen hermetisch afgesloten burcht worden. Alleen vrezen we dat we er met dit soort nutteloze filmpjes wel toe gedwongen zullen worden."

 

Wilmsen stelt zich ook vragen bij de opbouw van het filmpje. "De beelden zijn zo gemonteerd, waardoor het lijkt dat de toegang heel vlot is gegaan. Maar wie de omgeving van het festival kent, weet dat ze vermoedelijk toch enkele keren werden tegengehouden. Anderzijds waren er geen tekenen dat de jongens als verdacht konden worden beschouwd: ze waren te voet, licht gekleed en hadden geen bagage bij.

 

Lees ook: Hoe Tomorrowland eventplanners blijft inspireren

Bron: De Redactie 01/07 via License2publish - 04-08-2016

Comments

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan

Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

 Lees ook

TIP! - Internet op je event: hoeveel bandbreedte heb je nodig?TIP! - Internet op je event: hoeveel bandbreedte heb je nodig?
Hoe maak jij het verschil met je event?Hoe maak jij het verschil met je event?
2018 wordt sterk jaar voor eventsector2018 wordt sterk jaar voor eventsector
Advertenties

In de kijker

Jouw event in Antwerp Expo

Jouw event in Antwerp Expo

Antwerp Expo host jouw onvergetelijk bedrijfsfeest, product launch, congres, teambuilding, ...

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTPLANNER - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Tuesday
Meer weer

Vacatures

 1. 14-02Traffic Ninja - B rijbewijs
  Goldfish Industries - Party...
  Antwerpen
 2. 14-02Warehouse Jedi
  Goldfish Industries - Party...
  Antwerpen
 3. 12-02CAD Specialist
  beMatrix
  West-Vlaanderen