Politie legt attractie stil tijdens evenementPolitie legt attractie stil tijdens evenement

De politie van Edegem heeft dit weekend een kraanattractie stilgelegd tijdens een teambuildingevenement. Tijdens de polotiecontrole bleek de leverancier niet in het bezit te zijn van de vereiste keuringsattesten voor het hijsen van mensen aan een kraan.

 

"In België en Nederland is het al enkele jaren verplicht dat, indien je met een kraan mensen hijst, je voor aanvang een keuring dient te laten uitvoeren door een erkende keuringsinstantie. Deze keuringsinstantie controleert zowel de hijskraan alsook de attractie en de combinatie ervan."

 

"Deze keuring is heel belangrijk", aldus Stefan Kerkhofs, CEO van The Fungroup die samen met FOD Economie de huidige wetgeving heeft helpen ontwikkelen. "We streven al jaren naar een wettelijk kader, zo heb je de wetgeving op extreme ontspanningsactiviteiten, attractie en speeltoestellen."

 

"Het is heel vervelend dat bepaalde leveranciers zich niet houden aan de vooropgestelde wetgeving. Dit wil zeggen dat zij niet alleen een stuk goedkoper kunnen werken omdat ze de keuringskost van ongeveer 570 euro per evenement niet betalen, maar dat zij ook de hele sector in diskrediet brengen indien er ooit iets fout zou lopen."


FOD Economie is de zaak verder aan het onderzoeken.

 

Als organisator check je dus best vooraf of je leverancier wel degelijk de nodige vergunningen en/of keuringen heeft. Dat je hoofdattractie tijdens jouw evenement wordt stilgelegd door de politie zal immers ook niet meteen een goede indruk nalaten bij je gasten.

Bron: The Fungroup - 21-06-2016

Comments

Meld je hier aan om te reagerenLees ook

5 manieren om last minute meer tickets te verkopen5 manieren om last minute meer tickets te verkopen
De 'customer journey' van je event begint al bij de registratieDe 'customer journey' van je event begint al bij de registratie
Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?Hoe zet je een entertainment ervaring neer op je evenement?
Advertenties

In de kijker

Festivak

Festivak

Dé vakbeurs voor (publieks)evenementen.

Nieuwsbrief


Ontdek de nieuwsbrief

Nieuws

EVENTS - Kevin Van der StraetenBestel nu!

Weer

 • Vandaag
 • Morgen
 • Sunday
Meer weer

Vacatures

 1. 10-10Project Manager (m/v) BeerWalk
  Deadline Entertainment...
  Antwerpen
 2. 06-10Accountmanager
  Arjan van Dijk bv
  Noord-Brabant
 3. 06-10Sales & Recruitment Devil
  Hels
  Oost-Vlaanderen