6 tips voor eventplanners op zoek naar een betere work-life balans

6 tips voor eventplanners op zoek naar een betere work-life balans

Een goede work-life balans is een uitdaging voor elke professional, maar ben je een eventprofessional, dan geldt dat nog meer. Je hebt allesbehalve een 9-to-5 job en werkt vaak wanneer anderen plezier hebben. Deze 6 tips helpen je om de balans te bewaren.  

 

We hoeven het jou niet te vertellen: een job als eventprofessional brengt heel wat stress met zich mee. Een hectisch uurrooster, een overvolle mailbox en last minute veranderingen vragen je voortdurende aandacht en eisen 100% flexibiliteit. Zonder een goed evenwicht tussen privé en werk liggen oververmoeidheid en burn-out op de loer. Deze 6 tips helpen je om dat noodzakelijke evenwicht tussen werk en privé te behouden.    

 

1. Maak de grens tussen 'work' en 'life' concreet

Wat versta jij onder werk en wat is voor jouw privé-tijd? Eigenlijk spreek je beter over een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning. Welke bezigheden kosten jou energie en wat geeft je nieuwe energie? Ken jezelf. Definieer wat voor jou ontspanning betekent en wat jou inspanning kost. Zeker als je geen 9-to-5 job hebt, is die grens moeilijker te trekken.    

 

2. Stel elke dag prioriteiten

Begin je werkdag met een prioriteitenlijst. Bepaal de 3 belangrijkste zaken die je zeker vandaag wil gedaan krijgen. Geef daar voorrang aan.  

 

3. Focus

Vergeet dat hippe multitasken. Uit studies blijkt dat dat nefast is voor je productiviteit. Houd je aandacht voor de volle 100% bij de taak waar je mee bezig bent en verlies geen energie aan randinformatie en bijkomende details. Dat doe je door te focussen op je doel. Beslis op voorhand wat je wil bereiken en houd je daaraan.  

 

4. Gun jezelf kleine pauzes

Een goed evenwicht tussen inspanning en ontspanning houdt in dat je op tijd en stond pauzes neemt. En die hoeven echt geen uren te duren. Neem bijvoorbeeld even de tijd om te eten. Of zet een herinnering in je telefoon om je te laten weten dat je pauze moet nemen.   

 

5. Beweeg regelmatig

Een gezonde geest in een gezond lichaam, het staat als een paal boven water. Beweeg dus regelmatig. En dat hoeft echt niet elke dag een uur intensief sporten te zijn. Kleinere inspanningen helpen ook. Jaag minstens 1 keer per dag gedurende 5 minuten je hartritme de hoogte in, neem zoveel mogelijk de trap, vergader al wandelend, ... Het zijn voorbeelden van kleine inspanningen, maar ze zorgen wel voor een goed humeur en een betere slaap en ze houden je gezond.  

 

6. Zoek ondersteuning

Dreigt de stress je toch te veel te worden? Slaag je er niet meer in rust te vinden? Zoek dan hulp. Volg een cursus stressbeheersing of laat je begeleiden door een coach. Zo leer je bewuster omgaan met inspanning en ontspanning. Bovendien krijg je technieken aangereikt die je helpen om stressmomenten het hoofd te bieden en je evenwicht te bewaren.  

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Hoe een kampvuur-gesprek organiseren?

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

Oprichter cateringbedrijf Bevers & Bevers overleden

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

De Belgen zijn trots op hun evenementen, maar geraken er moeilijk

Advertenties