ATP verbaasd over strafrechtelijk onderzoek

ATP verbaasd over strafrechtelijk onderzoek

ATP Business Travel heeft met verbazing kennis genomen van het feit dat het Ministerie van Veiligheid en Justitie voor een strafrechtelijk onderzoek heeft gekozen, voor wat tot voor kort een zakelijk geschil betrof. Dat laat het bedrijf via een persbericht aan onze redactie weten.

 

"Het al langlopende geschil met het ministerie betreft de uitleg van contractvoorwaarden over de levering van vliegtickets. ATP hecht eraan te benadrukken dat het gaat om een zakelijk geschil dat eerder is voorgelegd aan de civiele rechter. Volgens de rechtbank zou ATP verzuimd hebben bepaalde kortingen aan het ministerie door te geven. ATP heeft zich altijd op het standpunt gesteld dat het gaat om besparingen die buiten het contract vallen, maar respecteert uiteraard het oordeel van de rechter."

 

In de civiele zaak gaat het nu alleen nog over vaststelling van de financiële omvang van het geschil. De rechter heeft voor dit onderzoek een onafhankelijk expert benoemd, die nog over de zaak moet rapporteren. "Mede hierom is ATP verbaasd over de ingrijpende stap van het ministerie om tot aangifte over te gaan. ATP leidde in 2014 uit eigen onderzoek én onderzoek door een onafhankelijk accountant af dat het een bedrag zou betreffen van rond de zes ton." ATP werkt naar eigen zeggen volledig mee aan het onderzoek van het OM en ziet de uitkomsten ervan met vertrouwen tegemoet.

 

ATP hecht er verder aan te benadrukken dat het strafrechtelijk onderzoek alleen de activiteiten van ATP Business Travel betreft en niet de event-activiteiten van ATP. ATP Business Travel is al jarenlang een gevestigde naam in de top van de zakenreiswereld.

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties