Iedereen door metaaldetectoren op grote festivals

Iedereen door metaaldetectoren op grote festivals

Bezoekers van verscheidene grote festivals in België zullen door een metaaldetectiepoort moeten alvorens ze de muziekweide op mogen. Dat meldt organisator Live Nation in een persbericht.

 

Het gaat om de festivals Rock Werchter, Graspop Metal Meeting, Dour Festival, Tomorrowland en Pukkelpop. 

 

Tijdens AC/DC, Rock Werchter en TW Classic zal er op en rond het festivalterrein meer aanwezigheid van politie zijn. Ook zullen er meer privé-bewakingsagenten worden ingezet. Rugzakken en tassen zijn toegelaten, maar zullen streng gecontroleerd worden. Niet-drinkbare vloeistoffen en gels in verpakkingen groter dan 100 ml zijn niet toegelaten.

 

Ook voor het randgebeuren, zoals campings en parkings, in Werchter is een reeks extra veiligheidsmaatregelen uitgewerkt. Zo komt er extra camerabeveiliging en wordt er op de campings professionele bewaking ingezet. "In het kader van de veiligheid is het niet mogelijk om uitgebreid te communiceren over bestaande en bijkomende veiligheidsprocedures, noch kunnen alle maatregelen die de festivals en overheden in dit kader nemen, bekendgemaakt worden", zo klinkt het nog. 

 

Eerder was al bekend dat er extra veiligheidsmaatregelen zouden getroffen worden, zeker nu de festivalzomer mogelijk onder dreigingsniveau 3 van start gaat. 

 

Woordvoerder van de federale politie Peter De Waele denkt dat de politie in samenwerking met de festivalorganisatoren een compromis moet zoeken tussen veiligheid en vlotheid: "Niveau 3 is geen normaal niveau, dus we moeten waakzaam blijven maar we moeten zeker niet paranoïde worden", klinkt het. Hij bevestigd aan VTM nieuws dat er geen concrete aanwijzigen voor aanslagen op festivals zijn.

 

Ticketkopers zullen ook via e-mail op de hoogte gebracht worden van de nieuwe maatregelen die van toepassing zijn.

Bron: HLN 12/05 via License2publish

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

Zo maak je mensen enthousiast voor je event

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

The Fungroup presenteert het Fun-Wheel 15m reuzenrad

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Zelfscan voor toegankelijkheid van festivals en evenementen

Advertenties