Tijdelijk operagebouw op maat voor Brusselse Muntschouwburg

Tijdelijk operagebouw op maat voor Brusselse Muntschouwburg

De Koninklijke Muntschouwburg in Brussel verbouwt en had op korte termijn nood aan tijdelijk onderdak. Veldeman zorgde voor een snelle, kwalitatieve oplossing en bouwde op de site van Tour & Taxis het Muntpaleis, een operagebouw op maat met een capaciteit van 1.100 personen.

 

De operaproducties zullen nog tot minstens einde 2016 doorgaan in de imposante TFS-tentstructuur van 3.200m². Een etagetent van 25m bij 40m doet dienst als foyer en VIP-ruimte. Een echte eyecatcher is de gevel, prachtig gepersonaliseerd met een verwijzing naar het fronton van de Munt in hartje Brussel. De inkom en het overdekt terras werden luxueus afgewerkt met houten wanden en een mooie, nieuwe bankirai vloer. Ook binnen vind je deze kwalitatieve afwerking. De vestiaires zijn ommuurd met gestoffeerde houten wanden en rond de steunpalen op de benedenverdieping werden statafeljes op maat gecreëerd. Blikvangers in het interieur zijn onder meer de originele decorstukken van De Munt.

 

Aan comfort zal het zeker niet ontbreken voor de bezoekers van het Muntpaleis. Zo werd een stijlvolle overgang gemaakt van de foyer naar de operazaal. Akoestiek is uitermate belangrijke bij operavoorstellingen. Dankzij de enorme binnenruimte van de TFS kon deze verbeterd worden door gebruik te maken van speciale stoffering. De theateropstelling en grote vrije overspanning zonder middensteunen garanderen de operaliefhebbers bovendien een perfect zicht op de scene. Alle mogelijke middelen werden aangewend om geluidshinder tot een minimum te beperken. Zo werd er gekozen voor een 4-lagig vloersysteem bestaande uit een klassieke houten cassettevloer met bovenop een geluidsabsorberend tapijt, OSB-platen voor de sterkte en het gewicht van de tribunes en stijlvolle tapijttegels als afwerking. Ook wat betreft de verwarming werd gekozen voor een geluidsarm systeem.

 

Intussen is het Muntpaleis twee weken operationeel en is de eerste productie net afgelopen.

 

Adjunct Technisch Directeur Frankie Goethals getuigt:

"Aangezien we slechts een zeer korte voorbereidingstijd hadden, hebben we beslist om met Veldeman in zee te gaan, een bedrijf dat een ijzersterke reputatie heeft. De samenwerking is van in het begin heel vlot verlopen, ondanks de uitzonderlijke deadline. Zowel het budget als de planning waren heel transparant en alle deadlines werden gerespecteerd. De opvolging verliep uitstekend. We hebben veel extra’s gevraagd en dit was nooit een probleem, er werd altijd gezocht naar een oplossing. Zo hebben we heel laat beslist om een etagetent te plaatsen en binnen de week was dit in orde. Intussen zijn er 10 voorstellingen doorgegaan in het Muntpaleis. De reacties van de genodigden en de abonnees zijn zeer lovend. De accommodatie wordt ervaren als een volwaardig theater. Je hebt helemaal niet het gevoel dat je in een tent zit, maar in een gezellige ruimte. De afwerking is dan ook van uitzonderlijk hoog niveau."

www.veldemangroup.be
Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Hoe medewerkers van verschillende bedrijfslocaties dichter bij elkaar brengen?

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties