Column: Netwerkfrustratie

Column: Netwerkfrustratie

De basis voor elk geslaagd netwerkevenement is een uiterst banaal ding. Inderdaad: een degelijke naambadge kan - in nauwe coöperatie met de deelnemerslijst - het netwerken enorm 'faciliteren'.

 

Maar vind je ook niet dat sommige organisatoren nu net iets te veel te innoveren? Wie regelmatig congressen of seminaries bijwoont heeft al van alles aangereikt gekregen... en helaas is niet elke verandering een verbetering.

 

Een efficiënte badge is een basisrecht op een dure conferentie.  Maar blijkbaar heeft de evenementensectorfederatie nog altijd niet wetenschappelijk uitgevogeld hoe dit simpel #firstworldproblem het best wordt aangepakt. Want wat is eigenlijk het beste formaat, de beste grondstof en het beste letterfont voor een duurzame en optimaal leesbare badge? Hoe wordt die het best vastgehecht aan zijn drager (m/v)?

 

Welke maffia is er bijvoorbeeld in geslaagd om onze klassieke badge met speld of clip te bannen van de grote conferenties ten voordele van de lanyard? Je weet wel, dat veelkleurige en gesponsorde 'textiellint' rond je hals? Daaraan bengelt dan een in plastic omhuld naamkaartje, zo onwelvoeglijk laag dat het onleesbaar is. Zeker als de naamzijde constant tegen je buik wiebelt...

 

Sommige organisaties verafschuwen de enorme arbeidskost van het één voor één klaarmaken van plastic badgeclips. Zij prefereren de op A4 bladen geprinte badges van zelfklevend papier of textiel. Eerlijkheidshalve moeten we hier getuigen dat deze oplossing minderwaardig is: ze kleven ofwel te hard of te weinig. Ook de leesbaarheid is vaak problematisch: want deze badges zijn meestal kleiner dan het standaardformaat 90 x 54 mm. En wegens die ene lange naam gebruikt men ongetwijfeld voor alle badges hetzelfde minuscuul lettertype.

 

Het kan zelfs nog gekker. Onlangs lanceerde een Antwerpse professor een high-tech badge. In zijn harde badge met knoopcelbatterij zit zelfs een heus elektronische votingsysteem verwerkt. Tijdens het debat kunnen de aanwezigen hiermee stemmen. De resultaten worden meteen geprojecteerd. "Afhankelijk van je antwoorden krijgt je badge ook een corresponderend kleurtje. Zo kan iedereen daarna op de netwerkreceptie zien hoe je over de zaken denkt", voegt hij er nog fijntjes aan toe. Zijn dure badge bevat zelfs een digitaal visitekaartje, dat je kan uitlezen met een smartphone. En alsof dat nog niet voldoende is weet je badge wanneer je (volgende) sessie gaat beginnen. Laat dat storend gepiep nu net problematisch zijn als je, dankzij die naambadge, tijdens de pauze eindelijk lekker interessant staat te netwerken...

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Maak het inchecken bij je event een fluitje van een cent met onze ticketscan-app

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Help jij het nieuwe boek voor de eventsector mee vormgeven?

Advertenties