Economische impact zakelijke bijeenkomsten

Economische impact zakelijke bijeenkomsten

Vorig jaar werden er ruim 2,3 miljoen meerdaagse georganiseerde (MICE) zakenreizen ondernomen, die in totaal ruim 2,3 miljard euro opleverden. In totaal zorgt de markt voor meerdaagse zakenreizen voor ruim 55.000 banen in Nederland.

 

Dat blijkt uit het Ecorys-onderzoek van NBTC Holland Marketing. De ruim 2,3 miljoen meerdaagse georganiseerde (MICE) zakenreizen zijn goed voor 5,1 miljoen overnachtingen. Het gaat hierbij om het bijwonen van een meerdaagse zakelijke bijeenkomst zoals een meeting, (meet)incentive, congres of (vak)beurs. Nederlanders ondernemen zelf circa 1,3 miljoen zakenreizen in eigen land met minimaal één overnachting. Buitenlandse bezoekers zijn goed voor bijna één miljoen meerdaagse zakenreizen; de meesten komen uit Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Duitsland. Meetings worden het vaakst georganiseerd (1,5 miljoen), gevolgd door congressen en vakbeurzen (750.000). Het aantal (meet)incentives in Nederland is bescheiden met zo'n 75.000. 

 

Economisch interessant
Zakelijk toerisme is economisch interessant want zakenreizigers geven bovengemiddeld veel uit aan hun bezoek. Gemiddeld bijna 1.000 euro per zakenreis, inclusief organisatiekosten. De omzet van meerdaagse zakelijke bijeenkomsten wordt geraamd op ruim 2,3 miljard euro. Een belangrijk deel hiervan wordt gegenereerd door internationale bezoekers (54%), dit komt overeen met circa 1,3 miljard euro.

 

Werkgelegenheid
Zakenreizen dragen ook substantieel bij aan de werkgelegenheid In totaal zorgt de markt voor meerdaagse MICE-zakenreizen voor ruim 55.000 banen. Iets meer dan de helft van de totale werkgelegenheid wordt gecreëerd door internationale bezoekers (52%). Eric Bakermans, marketingmanager Meetings & Conventions: "Zakelijke bijeenkomsten leveren een substantiële bijdrage aan de Nederlandse economie in termen van bezoekers, bestedingen en banen. Daarnaast vormen ze een belangrijke katalysator voor de kenniseconomie en draagt de sector bij aan de profilering van een stad of regio en een betere benutting van de beschikbare logiescapaciteit. Bovendien biedt de sector arbeidskansen voor groepen die veelal wat lastiger aan een baan komen."

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

ECC Leiden
Voor sfeervolle borrels en summer events
ECC Leiden|
06 June 2023

Summer event op de planning? Kies dan voor The Terrace of The Greenhouse van ECC Leiden! Dé ideale plek voor een heerlijk verkoelend drankje en gezelligheid met collega’s na een lange vergadering. Maar ook voor een borrel of klein evenement met een zomers tintje.


Op ons terras hebben we een stukje Ibiza naar Leiden gehaald, inclusief een unieke containerbar, comfortabele ...

Lees meer

Like Reageer

Lees ook

De échte reden waarom je business events moet organiseren

De échte reden waarom je business events moet organiseren

Nieuw: beveilig je eventplanner.net account met 2FA ?

Nieuw: beveilig je eventplanner.net account met 2FA ?

Showbizzleverancier AED Group zoekt overnemer voor mondiale groeisprong

Showbizzleverancier AED Group zoekt overnemer voor mondiale groeisprong

Advertenties