De wetenschappelijke manier om taart te snijden

De wetenschappelijke manier om taart te snijden

Geen feest zonder taart. Maar blijkbaar snijden we die taart altijd verkeerd. Automatisch gaan we voor kleine (of extra grote) driehoekjes. Volgens wiskundige Alex Bellos is dat niet de meest efficiënte manier.

 

De Britse wiskundige Alex Bellos vond in een wetenschappelijk tijdschrift van meer dan honderd jaar oud een alternatieve manier om taart te snijden, waarbij het baksel meteen ook langer vers blijft.

 

Hoe het dan wel moet? Je ontdekt het in deze video:

 

Reageer

Heb je al een account op eventplanner.nl? Meld je aan
Heb je nog geen account? Schrijf je comment hieronder:

Lees ook

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Hoe vermijd je event clichés en bouw je een waardevol event?

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Van ondergronds dineren tot logeren in de boomtoppen

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Gratis festivals hebben het moeilijk door gestegen kosten: "Je kan het bijna niet rondkrijgen"

Advertenties